Ogier rekordjával indult a WRC szezonja

Sébastien Ogier rekord- és jubileumi sikerét hozta a Monte Carlo-rali, a Toyota franciája 50. győzelmét aratta a rali-világbajnokságon.

si202101240031_news.jpg

A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül ugyan, de a tervezett időpontban vette kezdetét a rali-világbajnokság (WRC) 2021-es idénye. Végig erős tempót diktált a szezonnyitó Monte Carlo-ralin Sébastien Ogier, a Toyota hétszeres világbajnok versenyzőjét képtelenség volt elcsípni. 13 másodperces előnnyel várta a vasárnapot, egyúttal az utolsó négy szakaszt, végül 32,6 másodperccel zárt csapattársa, Elfyn Evans előtt.

A walesi mögött a Monte Carló-i verseny tavalyi győztese, Thierry Neuville zárt a harmadik helyen a Hyundai-jal, a belgának ez volt az első versenye, melyen már új navigátorával, Martijn Wydaeghéval indult.

Ogier tökéletesen kezdte a szezont, ugyanis miután a Power Stage-en is a leggyorsabbnak indult, a maximális 30 ponttal távozott. Ez volt pályafutása 50. győzelme, Monte Carlóban pedig a nyolcadik, amivel a rangsorban lenyomta kilencszeres vb-győztes honfitársát, Sébastien Loeböt. „Nem végződött rosszul ez a hétvége” – idézi Ogier szavait a BBC. – „Az autó lenyűgöző volt, ami örömömre szolgált. Majdnem meg is könnyeztem, úgy gondolom, jó döntés volt, maradni még egy évre” – utalt arra a francia, hogy ha nem tör ki a járvány, már 2020 végén visszavonult volna.

A szezon bő egy hónap múlva, február végén a Finn-ralival folytatódik, ahol havas körülmények és tíz szakasz vár majd a mezőnyre.

A Monte Carlo-rali végeredménye:

  1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Toyota)
  2. Elfyn Evans, Scott Martin (brit, Toyota) + 32,6 másodperc hátrány
  3. Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe (belga, Hyundai) + 1 perc 8,5 mp. h.
  4. Kalle Rovanperä, Jonne Halttunen (finn, Toyota) + 2 p. 23,6 mp. h.
  5. Dani Sordo, Carlos del Barrio (spanyol, Hyundai) + 3 p. 9,2 mp. h.
  6. Kacuta Takamoto, Daniel Barritt (japán/brit, Toyota) + 7 p. 1,3 mp. h.
  7. Andreas Mikkelsen, Ola Floene (norvég, Škoda, WRC2) + 7 p. 13,6 mp. h.
  8. Gus Greensmith, Elliott Edmondson (brit, Ford) + 8 p. 11,1 mp. h.
  9. Adrien Formaux, Renaud Jamoul (francia/belga, Ford, WRC2) + 9 p. 5,8 mp. h.
  10. Eric Camilli, François-Xavier Buresi (francia, Citroën, WRC2) + 9 p. 51 mp. h.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8016401770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása