Peterhansel tizennegyedszer húzta be a Dakart

Közel két hét után véget ért a Dakar-rali, melynek 2021-es kiírása a Minivel rajthoz álló Stéphane Peterhansel győzelmét hozta.

20210111dak0081-a_s_o_a_vincent_dppi.jpg

A koronavírus-járvány, valamint Hubert Auriol és Pierre Cherpin halálának árnyékában rendezték meg a 2021-es Dakar-ralit, melyen a Mr. Dakarként emlegetett Stéphane Peterhansel már a második napon átvette a vezetést, onnantól fogva pedig megállíthatatlannak bizonyult. Kiegyensúlyozottságát jól mutatja, hogy egy kivételével valamennyi szakaszt a legjobb három között zárt, és soha nem veszített öt percnél többet főbb riválisaival szemben.

Az utolsó napnak több mint 15 percnyi előnnyel vághatott neki az 55 éves francia, amiből 14 perc 51 másodpercet meg is őrzött, így 2017 óta először, összességében 14. alkalommal nyerte meg a Dakart. A második helyen végző Nasszer al-Attijah a legtöbb szakaszgyőzelemmel zárta a szaúd-arábiai megmérettetést, a prológon kívül öt alkalommal rangsorolták az első helyén, viszont mindig hátrányban volt a toyotás, miután az első szakaszon 12 perces hátrányba került.

A Mini másik versenyzőjével, a tavalyi Dakaron győzedelmeskedő Carlos Sainz-cal lett teljes a dobogó, akit az első héten folyamatosan sújtott a balszerencse – a kilencedik szakaszon például egy megtört fékvezeték miatt veszített 22 percet –, így a verseny közben el is tévedő spanyol egyórás lemaradásban fejezte be a versenyt, még ha az utolsó szakaszon ő is bizonyult a leggyorsabbnak.

20210115dak0018-a_s_o_a_vincent_dppi.jpg

A motorosokat magyar idő szerint még a reggeli órákban leintették, Kevin Benavides személyében pedig új győztest avattak a kategóriában, így egymást követő két évben nyert futamot a Honda. Az utolsó szakaszon márkatársa, Ricky Brabec ellen harcolt, végül 2 perc 17 másodperccel volt lassabb nála, de a 32 éves versenyzőnek ez is elegendő volt a győzelemhez. Benavides első argentin motorversenyzőként nyert a Dakaron, Brabec lett a második, Sam Sunderland végzett harmadikként.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (A.S.O. / Dakar Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116390764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása