Elhunyt a háromszoros Dakar-győztes versenyzőlegenda

Hatalmas veszteség érte az autó- és motorsportot, épp az idei Dakar-rali alatt: a grandiózus tereprali-verseny korábban háromszor – elsőként két és négy keréken is – győzedelmeskedő Hubert Auriol vasárnap meghalt.

20200109dak0171-a_s_o_dppi_f_gooden_2_1.jpg

Koronavírus-fertőzéssel kezelték egy franciaországi kórházban, amikor vasárnap, 68 éves korában életét vesztette Hubert Auriol. Az etiópiai születésű, emiatt az „Afrikai” becenéven emlegetett autó- és motorversenyző hosszú ideje küzdött szív- és érrendszeri betegséggel, halálát stroke okozta.

1973-ban kezdett el motokrossz- és enduro-eseményeken indulni, a Dakar-ralin először 1979-ben állt rajthoz. 1981-ben és 1983-ban a motorosok között nyert a BMW-vel, 1992-ben pedig az autósok mezőnyét győzte le a Mitsubishivel, így ő lett az első versenyző, aki két és négy keréken is megnyerte a Dakart. Versenyzői pályafutása után, 1995 és 2004 között tíz éven át volt az esemény versenyigazgatója, majd az Africa Eco Race 2008-as megszületésében is kulcsszerepet játszott.

Auriolt 2012-ben a FIM legendái közé is beválasztották a Nemzetközi Motoros Szövetségnél. A közgazdasági végzettségű, textilkereskedőként is dolgozó francia legenda feleségével és három gyermekével élt Suresnes-ben.

Nyugodjon békében!

Fotó: Florent Gooden / DPPI (A.S.O/Dakar Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716383658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása