F1: A bíróságon kaszálhatják el a Sao Pauló-i Nagydíjat

Újabb akadályok gördültek a brazil F1-es nagydíj elé, a bírósághoz fordulva támadták meg ugyanis az önkormányzat és a promóter közötti megállapodást.

brazil-friday6-615708.jpg

Habár úgy tűnt, hogy sokáig nem tér vissza Interlagosba a Formula–1, és átköltözik Rio de Janeiróba a Brazil Nagydíj, decemberben bejelentették, hogy az új promóterrel kötött megállapodásnak köszönhetően 2025-ig Sao Pauló-i Nagydíj néven továbbra is a versenynaptárban marad az Autódromo José Carlos Pace, miután a riói pálya megépítése környezetvédelmi aggályokba ütközött.

A Motorsport.com beszámolója szerint azonban Interlagos F1-ben maradása sem lesz sétagalopp, petíciót indítottak ugyanis az új promóterrel, a Brazil Motorsporttal kötött szerződés ellen. Jogi lépést is eredményezett az ügy, ezért a megállapodást ideiglenesen felfüggesztették, amit Rubens Nunes helyi tanácsos és ügyvéd is támogat.

„Fontos Sao Paulo és Brazília számára a Formula–1, jómagam is rajongó vagyok, ugyanakkor ez nem hatalmazza fel a várost arra, hogy ajánlattétel nélkül, titokban kössön szerződést egy olyan vállalattal, melynek nincs tapasztalata ezen a területen, tekintve, hogy csak néhány nappal korábban hozták létre” – írta Nunes a Twitteren.

A szerződést Emilio Migliano Neto bíró függesztette le, amíg nem folytatódnak a vizsgálatok. A Sao Pauló-i hatóságoknak öt napjuk van arra, hogy benyújtsák a releváns dokumentumokat. A szóban forgó Brazil Motorsportnak a város évi 20 millió reál közpénzt fizetnek versenyenként az ötéves megállapodás keretében, amit nem mellesleg a Mubadala befektetési csoporton keresztül Abu-Dzabi kormánya is támogat.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516386300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása