Egy lépéssel közelebb került a McLaren a Formula–E-hez

Bizonyítva, hogy annyira mégsem voltak légből kapottak az erről szóló híresztelések, a wokingi gárda hétfőn közölte, opciós szerződést írt alá az elektromos sorozattal egy esetleges csatlakozásról.

mclaren_4.jpg

Függetlenül attól, hogy tavaly decemberben 185 millió dollárért eladta a vállalat 15 százalékát az MSP Sports Capital amerikai konzorciumnak, a McLaren Racing már korábban bejelentette terjeszkedési szándékát. Hétfői közleményük pedig csakugyan azt támasztja alá, hogy a wokingiak nem érik be a Formula–1-gyel és az IndyCarral, ennek jeléül opciós szerződést kötöttek a Formula–E-vel, aminek értelmében a 2022/2023-as szezonban ők indíthatják a maximális tizenkét csapat egyikét.

Úgy tudni, a McLaren hamarabb is csatlakozott a Formula–E mezőnyéhez, csakhogy ez a 2021/2022-es idény végéig nem lehetséges, ugyanis a wokingi márka technológia ágazata jelenleg a sorozat kizárólagos akkumulátorpartnere. E szerződésük lejárta után döntenek majd arról, hogy kívánnak-e élni opciójukkal, viszont már önmagában a megállapodás jó hír, főként az Audi és a BMW kiszállása után.

„Az, hogy a McLaren opciót biztosított magának a Formula–E-be történő beszállásról a Gen3-as éra kezdetével, bajnokságunk folyamatos hatásáról tanúskodik” – kommentálta a hírt Alejandro Agag, a Formula–E alapítója és elnöke. – „Miközben a motorsport számos híres alakja már a Formula–E-ben versenyez, örömünkre szolgál, hogy a McLaren úgy döntött, hogy megvizsgálja egy csapat indításának a lehetőségét.”

„Egy ideje már szorosan figyelemmel kísérjük a Formula–E-t és vizsgáljuk a sorozat fejlődését és jövőjét. Azzal, hogy opcióval rendelkezzünk a csatlakozásra, miután lejár a McLaren beszállítói szerződés a Gen2-es korszak végén, elegendő időt ad nekünk arra, hogy mérlegeljük, a Formula–E-e a megfelelő platform számunkra a jövőben” – tette hozzá Zak Brown, a McLaren vezetője. Köztudott, hogy mindemellett egy WEC-versenyprogramot is fontolgatnak a wokingiak, akik így Le Mans-ba is visszatérhetnek.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116385032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása