Újabb futam veszélyben, máris alternatívákkal számolnak az F1-ben

A legfrissebb értesülések szerint az Ausztrál mellett a Kínai Nagydíjat sem lehet az eredeti tervek szerint megtartani, a kieső pályákat beugró helyszínekkel pótolhatják.

fridayportimao8.jpg

Minden valószínűség szerint az idei Formula–1-es szezon menetébe is beleszól a koronavírus-járvány, miután már napok óta arról szól a fáma, hogy szinte biztos, hogy márciusban nem lehet megtartani az Ausztrál Nagydíjat, így a tervezettnél egy héttel később, a Bahreini Nagydíjjal rajtolhat az idény.

A RaceFans azonban több forrásból is úgy értesült, hogy az április 11-i Kínai Nagydíj helyzete is egyre bizonytalanabb, amely eredetileg a 2021-es versenynaptár harmadik fordulójának adott volna otthont – mindez pedig a szezon elejének gyökeres átalakulását eredményezheti.

Úgy tudni, a szervezők nem szeretnék két bahreini fordulóval kezdeni az évet, így a jelek szerint Imolába és Portugáliába is visszatérhet a mezőny. A 2006 után az előző évi „koronanaptárnak” köszönhetően visszatérő Autodromo Enzo e Dino Ferrari pályán április 18-án, a királykategóriában tavaly bemutatkozó portimaói pályán pedig május 2-án vendégeskedhet az F1.

Érinthetik az év végét is a már említett potenciális változások, a szezonnyitónak szánt melbourne-i futamot november 21-én pótolhatják, ezáltal a Sao Pauló-i Nagydíj egy héttel korábbra csúsztatják, vagyis egymást követő három hétvégén járná meg a mezőny az Egyesült Államokat, Mexikót és Brazíliát.

Az utazási- és karanténszabályokat szem előtt tartva az Ausztrál Nagydíjat kéthetes szünet előzné meg és az is követné, hogy a szaúd-arábiai és abu-dzabi fordulókra december első két hétvégéjén kerülne sor, vagyis a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is nem sokkal december közepe előtt érne véget a szezon.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516375202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása