Újabb tehetségkutatóba vág bele a Zengő Motorsport

Profilt vált ismételten a Hankook Racer Cup, és immár a Zengő Motorsporttal együttműködve dolgozik azon, hogy fiatal tehetségeket fedezzen fel. A sorozat győztese a rangos magyar csapatnál kaphat lehetőséget.

f289a08fadfd57d60f36e01608df8812.jpg

2014-es létrejötte számos alakuláson esett át, az utóbbi években végül hazai ralikrossz-sorozatként funkcionált a Hankook Racer Cup, amely idén teljes mértékben a tehetségnevelésre helyezi a hangsúlyt – írja az Eurosport Hungary.

Annak révén, hogy a magyar csapat egyik WTCR-pilótája volt a sorozat szervezője, Kismarty-Lechner Gábor, a Hankook Racer Cup RX az új feladatban a Zengő Motorsporttal működik együtt. Mint azt Kismarty elmondta, 2021-től csak 12 és 22 év között fiatalok indulhatnak a sorozatban.

A kötöttebb korhatár ellenére már december közepére összeállt a 14 fős mezőny, a 16-ból két 1,5-ös Suzuki Swiftjét tartalékautóként tartogatja a sorozat. A magyar autósportban jól csengő nevek töltik meg az öt lányt is soraiban tudó mezőnyt, indul többek között:

  • Turán Frigyes lánya,
  • Bagaméri László fia,
  • Korda Erik lánya,
  • Botka Dávid lánya,
  • valamint Csuti László két gyermeke.

A ralikrossz mellett többek között a kedvező feltételekkel és költségekkel érvel a sorozat, a fődíj mégis grandiózus lesz: a Hankook Racer Cup RX bajnoka verseny- vagy tesztlehetőséget kap a Zengő Motorsporttal.

Hogy ez utóbbiak közül pontosan melyik is jár a győztesnek, életkorhoz kötött, de így vagy úgy, kipróbálhat egy TCR-autót – egy országos bajnoki, közép-európai Zóna-kupás hétvégén ugyanis magasabb az alsó korhatár.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016372498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása