F1: Új szerepben a Ferrari neves szakembere

Nemcsak Mick Schumacher, hanem több Ferrari-junior fejlődéséért lesz felelős Jock Clear a Ferrarinál.

190035_aus.jpg

A 2015 óta vezető pályaszéli mérnökként, 2019 elejétől pedig Charles Leclerc edzőjeként dolgozó Jock Clear 2021-től új szerepben erősíti a Ferrarit, az 57 éves szakember – aki korábban Jacques Villeneuve mérnöke is volt, méghozzá a kanadai világbajnoki évében – a Ferrari-akadémisták edzője lesz, ahogyan azt korábban a Formula.hu beharangozta, többek között a Haasnál idén bemutatkozó Mick Schumacheré is.

„Jock Clear nagyszerű ember és remek szakember, sok éve a Ferrarinál dolgozik már” – beszélt megbízatásáról a Motorsport.com-nak nyilatkozva Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. – „Sokat beszéltünk az elmúlt hetekben Jockkal, és szeretnénk, ha többet fejlődne versenyzőedzőként, és így nemcsak Charles-lal dolgozna, hanem segítene akadémiánk fiataljainak is, szem előtt tartva a jövőt.”

Mick Schumacher mellett Binotto említést tett a Prema színeiben egy újabb F2-es szezont kezdő Robert Shwartzmanról, valamint a Ferrari újonnan kinevezett tesztpilótájáról is. Callum Ilott kapcsán megerősítette, hogy szabadedzéseken is vezetni fog ebben az idényben, ezen túlmenően szimulátoros feladatai lesznek.

„Jock feladata tehát az lesz, hogy asszisztáljon versenyzőinknek abban, hogy fejlődjenek, többek között abban, hogyan hozzák ki magukból a maximális potenciált. Legyen szó ívekről, fékezésről, kanyartechnikáról, gázadásról, gumikezelésről” – részletezte Clear szerepét.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316373014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása