F1: Már bemutatkozó évében komoly löketet kap Mick Schumacher

Sajtóértesülések szerint a Ferrari igazi nagyágyúnak számító mérnököt állít rá Mick Schumacher fejlődésére.

1018379376-lat-20201211-gp2017_094008_onz2218-430.jpg

Minden jel arra utal, hogy a Ferrarinak valóban komoly tervei a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, az F2-bajnok Mick Schumacher támogatásáért, fejlődésének elősegítéséért ugyanis a mérnöklegenda Jock Clear lesz felelős – értesült a hírről a Formula.hu.

Az 57 éves szakember korábban a hétszeres világbajnok legenda mellett az 1996-os világbajnok Jacques Villeneuve-vel, a csakugyan hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel is együttműködött hosszú évtizedekre visszamutató pályafutása során. 2015 óta erősíti a Ferrarit, miután átigazolt a Mercedestől, az utóbbi két évben Charles Leclerc munkáját segítette – tavaly versenymérnökként, idén pedig a monacói mérnöki stábjának szenior munkatársaként.

Nem Clear az első ferraris szakember, aki valamelyik ügyfélcsapatnál folytatja: nemrégiben Simone Resta haasos átigazolását jelentették be, aki 2021-ben az amerikai istálló karosszériarészlegének vezetéséért felel. Resta eddig a Ferrarinál töltötte be ezt a pozíciót, míg az ő helyét Enrico Cardle vette át.

Még azelőtt bejelentették, hogy Mick Schumacher jövőre a Haas színeiben debütál az F1-ben, hogy megszerezte volna bajnoki címét a Formula–2-ben. Csapattársa a szintén az F1 előszobájából érkező Nikita Mazepin lesz.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216345856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása