F3-as bajnokcsapatnál folytatja a Red Bull neveltje

Már csak egyetlen hely maradt a Prema Formula–3-as csapatában, az istálló a Red Bull növendékét, Dennis Haugert is leszerződtette.

hauger-prema.jpg

Miközben online pizsamaparti formájában elbúcsúztatta a 2020-as évet – valamint a Formula–1-ben jövőre bemutatkozó Mick Schumachert és a csapattal három év után szakító Gianluca Petecofot –, újabb Formula–3-as versenyzőjét jelentette be Dennis Hauger személyében a Prema. A Red Bull akadémiáján 2017 szeptember óta pallérozódó 17 éves norvég 2018-ban kezdett a formulaautózás világában, tavaly az olasz F4-ben bajnok, a német kiírásban pedig ezüstérmes lett, mielőtt a Hitech GP színeiben bemutatkozott volna az F3-ban.

Első évében azonban csak a hungaroringi hétvégén tudott pontokat gyűjteni a főversenyen elért nyolcadik, illetve a sprintversenyen elért harmadik helyével, így 14 ponttal a 17. lett az összetettben. Hauger az utolsó három versenyhétvégén a Formula Regional European Championshipben is indult, két verseny kivételével valamennyit dobogón, egyszer győzött is, így egészen a 7. helyig kapaszkodott fel a Van Amersfoort Racinggel.

hauger-prema-2.jpg

„Rendkívül örülök annak, hogy 2021-re csatlakozhatok a Premához. Idén ősszel némi időt már töltöttem a csapattal, de sikerült elég gyorsan otthonosan éreznem magamat” – idézi Hauger szavait a Prema közleménye. – „Élvezettel töltött el az ott lévő csapatszellem, valamint az, hogy minden egyes apró részleten keményen dolgoznak. Alig várom, hogy visszatérhessek Olaszországba, hogy közös kemény munkával készülhessünk fel a következő szezonra.”

Újdonsült igazolására az egyik legígéretesebb formulaautós tehetségként hivatkozott a Prema csapatfőnöke. „Amikor a Formula–4-ben még ellenfelek voltunk, már akkor nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy agresszív, mégis sportszerű versenyző. Fiatal kora ellenére biztató teljesítményt nyújtott első Formula–3-as szezonjában, az első teszteken is lenyűgözött minket” – mondta René Rosin.

Hauger bejelentésével már csak egyetlen ülés maradt üresen a Premánál, hiszen az olasz istálló még korábban bejelentette Charles Leclerc öccsének előléptetését, miután Arthur második lett a Formula Regional European Championshipben, a már említett Petecof mögött végezve. Formula–2-es felállását annál is hamarabb bejelentette, Robert Shwartzman mellé és Schumacher helyére az F3 idei bajnokát, Oscar Piastrit ültetik.

Fotó: GEPA Pictures / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916361680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása