F1: Szorosabbra fűzi kapcsolatát a Haasszal a Ferrari

Az elmúlt időszak szakember-áramlásai után újabb lépés bizonyítja, hogy a Haas lassacskán a Ferrari fiókcsapatává válik.

1018171926-lat-20200809-gp2005_143555an3i0935-630.jpg

Miközben azt rebesgetik, hogy a Ferrari gyengélkedése miatt az Alfa Romeo nem tervez újabb szerződést aláírni a Sauberral, a maranellóiak kapcsolata egyre szorosabbá válik másik ügyfélcsapatukkal, a Haasszal. A Formula–1-ben 2016 óta jelen lévő amerikai gárdánál mutatkozik be jövőre a Ferrari juniorja, Mick Schumacher, aki szintén az olasz gárdától kap nem is akármilyen segítséget Jock Clear személyében, míg Simone Resta átigazolását már be is jelentették.

A költségplafon bevezetésével a Ferrari mindenképpen el akarja kerülni az elbocsátásokat, így szakemberei egy részét a Haashoz csoportosítja át. A Motorsport.com arról ír, a Haas külön részleget is kap majd a Scuderia főhadiszállásának közvetlen közelében, ennek ellenére a Ferrari csapatfőnöke továbbra is tagadja, hogy ez a Haas fiókcsapattá történő átalakítását jelentené. „Ők továbbra is az ügyfeleink. Néhány emberünk átmegy hozzájuk, ami szerint nagyszerű lehetőség számukra” – szabadkozott Mattia Binotto.

„Szükséges lépés volt ez a mi szempontunkból, ugyanis csökkentenünk kellett az állományunkat, hogy megfeleljünk a költségplafon jelentette korlátokat. A Haas azonban továbbra is teljesen független a Ferraritól” – szögezte le. – „Ez nem egy juniorcsapat, és nem cserélünk egymás között olyan információkat, amik túlmutatnák a szabályzat adta kereteken.”

Binotto nem csak az elbocsátok megelőzésével érvelt az átcsoportosítás mellett: elismerte, így elkerülhető az is, hogy a Ferrari szakemberei szabad prédává váljanak a piacon, és adott esetben a konkurens csapatokhoz kerüljenek. „Nyilvánvalóan örülök annak, hogy ezek a srácok átmennek a Haashoz, ahol újra alkalmazzák őket, persze, hogy keressük az ilyesféle együttműködéseket” – zárta gondolatait.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816355574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása