Új lehetőségek nyílhatnak meg a GP2-es bajnokcsapattal tesztelő Keszthelyi Vivien előtt

Keszthelyi Vivien is részt vesz a Motopark több különböző pályára szervezett tesztprogramjában, és ha jól teljesít, akár szerződést is ajánlhatnak neki.

vivien_keszthelyi_motopark_formula_3_teszt_6.jpg

Legutóbb nyáron hallhattunk Keszthelyi Vivienről, amikor a sajtóirodája jelentette, hogy hároméves együttműködési szerződést írt alá a Carlinnal. A debreceni pilótahölgy előtt azonban új lehetőségek nyílthatnak meg, jelenleg a Motopark csapatával vesz részt egy, különböző pályákon zajló tesztsorozaton. A több mint 22 éves múltra visszatekintő német alakulatnál korábban olyan versenyzők fordultak meg, mint Max Verstappen, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, vagy éppen a jövőre a Formula–1-ben csakugyan bemutatkozó Yuki Tsunoda.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy női versenyzőként lehetőséget kaptam bajnokcsapattal tesztelni. Sajnos az autósportban ez nagyon keveseknek sikerül, a nőknek számtalan szempontból nehéz a helyzete. Talán itt a legnagyobb és leginkább szembetűnő a különbség a nemek között, ami a lehetőségeket illeti. A legjobb csapatok ülései évekre előre foglaltak és a túljelentkezés miatt még a fiatal férfiaknak is hatalmas kihívás bekerülni, a Kelet-Európából érkezőknek pedig szinte lehetetlen küldetés” – nyilatkozta a lehetőségről Keszthelyi a Braking News Motorsportnak eljuttatott sajtóközleményben.

vivien_keszthelyi_motopark_formula_3_teszt_3.jpg

Keszthelyi arra is rávilágított, hogy a testsorozatot követően a versenymérnöki egyeztetések és a kiértékelt eredmények alapján dől el, hogy ki kaphat esetleg szerződést később. A közlemény hozzáteszi, a 20 éves magyar az egyedüli női résztvevő a teszten, emellett a legkevesebb tapasztalattal is rendelkezik.

„Ezúttal is gyors fejlődéssel és az eddigi gyári versenyzőakadémián szerzett tapasztalataim segítségével próbálom kompenzálni a kategóriába a többiekhez képest hátrányt jelentő versenykilométerek hiányát, és reményeim szerint sikerrel zárom a teszteket. Bizakodva várom a csapat visszajelzését” – tette hozzá Keszthelyi.

vivien_keszthelyi_motopark_formula_3_teszt_5.jpg

Ami a szervező csapatot illeti, a Motopark napjainkban olyan sorozatokban érintett, mint a Super Formula és Super Formula Lights, valamint az Euroformula Open. Utóbbiban tavaly bajnoki címet is szereztek az idén az F2-ben versenyző Marino Satóval vezetésével a németek, a japán F3-ban pedig Sacha Fenestrazzal értek a csúcsra. A korábbi években a Formula–3-as Európa-bajnokságban indultak, 2013-ban pedig csapatbajnoki címet szereztek a GP2-ben, vagyis a Formula–2 elődjében, jórészt Sam Bird összetett ezüstérmének köszönhetően.

Keszthelyi Facebook-oldalára egy hangulatjelentő videó is kikerült a teszt estorili állomásáról:

Fotó: VRS Sport Group Menedzsment

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516347314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása