Átlagosan közel félmillióan nézték idén az F1-et Magyarországon

Az M4 Sport is nyilvánosságra hozta az idei Formula–1-es közvetítések nézettségét: a legnézettebb verseny ezúttal is a Magyar Nagydíj volt, a leghosszabb közvetítésbe pedig egymillióan is bekapcsolódtak.

44_00120006_a2_6764_jpg_1.JPG

A múlt hétvégén véget ért a Formula–1 villámgyorsan, mindössze 24 hétvége alatt lepörgetett, a koronavírus-járvány miatt 17 futamosra rövidült 2020-as szezonja. Ahogyan 2012 óta mindig, idén is a közmédia sugározta a száguldó cirkusz versenyeit. Az M4 Sporton átlagosan 451 ezren nézték a versenyeket, és mind szombaton, mind pedig vasárnap 17-ből 16-szor volt piacvezető a sportcsatorna az adott időmérő edzés vagy futam idősávjában – írja az m4sport.hu.

A tizenhét versenyből a Magyar Nagydíjat nézték a legtöbben, 590 789-en, azaz a nézők 21,2%-a választotta a mogyoródi futamot vasárnap délutáni program gyanánt július 19-én. Eközben a Bahreini Nagydíj az M4 Sport több mint ötéves fennállásának leghosszabb közvetítését hozta, Romain Grosjean balesetével és az azt követő, hosszú piros zászlós szegmenssel majdnem három és félórán át tartott. Ez idő alatt több mint egymillióan kapcsolódtak be legalább egy percre a közvetítésbe.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Magyar Nagydíj után az Olasz Nagydíj volt a második legnézettebb nagydíj idén a közszolgálati sportcsatornán, 519 054-en látták élőben Pierre Gasly pályafutásának első futamgyőzelmét. A harmadik a sorban a már említett Bahreini Nagydíj volt (490 891 nézővel), a negyedik helyen pedig a szezonnyitó Osztrák Nagydíj végzett (483 607 nézővel).

Egyre nagyobb teret nyer az online közvetítés is, átlagosan 33 ezren követték a futamokat az m4sport.hu-n, illetve a mediaklikk.hu felületén. Legtöbben a Bahrein Nagydíjat kísérték figyelemmel élőben ezen a platformon, szám szerint 41 278-an.

Jövőre is az M4 Sport közvetíti a Formula–1-et, január 3-án pedig a megszokott összefoglaló műsorral tekinthetük vissza a 2020-ban történtekre. Addig pedig több idei – F1-es- és F2-es – versenyt is műsorra tűznek felvételről, ezeket egy későbbi cikkünkben összegyűjtjük.

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Hungaroring Média)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1416341240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása