F1: Räikkönen forró pillanatai tették érdekessé a második edzést
Formula–1 2020: Abu-dzabi Nagydíj – 2. szabadedzés

A Jégember megmutathatta az Abu-dzabi Nagydíj második szabadedzésén, hogy tűzoltóként is megállja a helyét. A piros zászlóval félbeszakított gyakorláson élre állt a Mercedes.

14-friday-yasmarina.jpg

Az első szabadedzésen csak hébe-hóba gurultak pályára a csapatok, az időmérő edzés és a verseny szempontjából ugyanis az azokkal azonos idősávban megrendezett második edzésnek volt jelentősége a Formula–1 abu-dzabi záróhétvégéjén. Tíz perc leforgása alatt már valamennyi versenyző rendelkezett mért idővel, ami annak is betudható, hogy az első 20 percben a Pirelli következő évre szánt gumiját tesztelték, a jelöletlen oldalfalú, C4-es prototípust.

A leggyorsabb köridőt Lewis Hamilton neve mellett jegyezték, ám a világbajnok 1:36.097-es idejét utólag törölték, a 21-es kanyar kijáratán ugyanis négy kerékkel elhagyta a pályát. Így Valtteri Bottas bizonyult a leggyorsabbnak 1:36.276-tel, tőle két tizedmásodperccel maradt el a koronavírus-fertőzöttsége miatt a múlt heti Szahíri Nagydíjat kihagyó, azóta gyógyultnak nyilvánított Hamilton.

m255003.jpg

Ezzel a Mercedes fél óra elteltével bebiztosította a vezetést, a britnek ugyanakkor ezúttal sem volt problémamentes gyakorlása: kétszer is kormányt cseréltek az autójában, majd a hajrában egyszer a Haas garázsa előtt állt meg. Az első edzés legjobbja, Max Verstappen már nem is tudott 1:36-os kört futni, 1:37.046-tal végzett a harmadik helyen. Csapattársa, Alexander Albon lett a negyedik, a legjobb öt közé még a mclarenes Lando Norris fért be.

Az utolsó percekben nem is változott érdemben a sorrend, mivel 15 percen át piros zászló volt érvényben, Kimi Räikkönen alatt ugyanis kigyulladt az Alfa Romeo. Egy pályabírói posztnál parkolt le 2007 világbajnoka, és habár gyorsan kiugrott az autóból, a segítség lassan érkezett meg, de utána is inkább besegített a tűzoltásba.

Később a Motorsport.com-nak azt nyilatkozta, semmi félelmetes nem volt a tűzesetben, bát kétségkívül forró pillanatokat élt át a finn. „Remélhetőleg főleg csak a karosszéria sérült, de majd meglátjuk, nem szeretnék latolgatni. Nyilván másik motor és sebességváltó volt az autóban, mint amit holnap használni fogunk, de így is lesz némi plusz munkája a srácoknak” – mondta.

Nem sokkal Räikkönen látványos tűzesete előtt George Russell Williamse kezdett el füstöt eregetni, vélhetően a mozgásienergia-visszanyerő (MGU-K) hibásodott meg a grove-iakhoz a tündérmesébe illő mercedeses kitérő után visszatérő brit autójában. A szerelők azonban után sem tudtak hozzányúlni az autóhoz, mivel kigyulladt a túlfeszültségre utaló vészjelzés. A harmadik szabadedzéssel szombaton 11 órától folytatódik a program, melyet úgyszintén élőben közvetít az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Pirelli F1 Media, LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5916329162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása