F2: Ilott a pole-ban, Schumacherék a darálóban
Formula–2 2020: Bahrein – Időmérő edzés

Újabb fordulatot hozhat a Formula–2 bajnoki küzdelmében a bahreini időmérő edzés, Mick Schumacher a középmezőnyből indulva kell küzdenie azért, hogy megtartsa a vezetést.

unnamed_42.jpg

Duplafutamos forduló folytatódik és zárul a Formula–2 szezonja Bahreinben: a királykategória előszobájának mezőnye úgy érkezett meg a sivatagi helyszínre, hogy matematikailag még a 9. helyen álló Luca Ghiotto is esélyes, de a legfőbb bajnokesélyesek között hat versenyzőt (Mick Schumacher, Callum Ilott, Yuki Tsunoda, Christian Lundgaard, Robert Shwartzman, Nikita Mazepin) tartanak számon. A délelőtti szabadedzés Mazepin elsőségét hozta, az időmérő edzésen azonban fordult a kocka.

Kétszer is előkerült a piros zászló a félórás kvalifikáció során, ráadásul első ízben Yuki Tsunoda miatt kellett félbeszakítani az edzést. A Carlin japánja megforgott a 12-es kanyarban, aminek következtében lefulladt az autója, mért kör híján így a mezőny végéről kell nekivágnia az első versenynek. Alig több mint két perccel a leintés Giuliano Alesi alatt állt meg az autó, az MP Motorsporthoz szezon közben átigazoló francia így is pályafutása legjobb időmérős eredményét érte el, hatodik lett.

Az újabb leállást követően már nem indították újra az időmérőt, így idén ötödjére is Callum Ilotté lett a pole, ezzel négy pontot, 18 egységnyire faragva Mick Schumacherrel szembeni hátrányát. Az UNI-Virtuosi brit versenyzője 1:41.479-es idővel biztosította be az eső rajtkockát, közel négy tizedmásodperccel Felipe Drugovich előtt – az MP Motorsport brazil idén már nem először villant meg időmérőn.

02_callum_ilott_uni-virtuosi_c_formula_motorsport_limited.JPG

A második sorba Dan Ticktum (DAMS) és Marcus Armstrong (ART Grand Prix) kvalifikáltak, megelőzve Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi) és Alesi kettősét. Ilott után Mazepin zárt legelőrébb a kihívók közül, de a Hitech GP orosz pilótája is csupán hetedik lett, Lundgaard (ART Grand Prix) pedig kilencedik. Schumacher eközben mindössze a 10. helyre kvalifikált, csapattársa, Shwartzman ennél is hátrébb, 14.-ként végzett. A Formula–3-ban összetett másodikként záró Théo Pourchaire egy 16. idővel mutatkozott be az F2-ben, a HWA színeiben. Az első versenyt szombaton 10:10-től rendezik, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316305070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása