Műszaki hibák miatt pont nélkül maradt Tóth László az idényzárón

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Nem jött össze a szép szezonzárás Tóth Lászlónak, elsősorban a versenyautójának teljesítménye és nem megfelelő működése miatt maradt le a pontszerzés esélyéről.

mag_fr_kn-6506_1.jpg

A 20 éves pilóta az egész hétvégén küzdött az autójával, amelynek hátulja meglehetősen instabil volt, azonban a csapat ezt a problémát nem tudta orvosolni, így Tóthnak jelentős volt a hátránya a mezőny többi tagjával szemben a Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 50. idényének utolsó, a franciaországi Paul Ricard-on rendezett fordulóján.

Mindez az időmérő edzéseken és a futamokon is jól látszott, a BhaiTech Racing magyar versenyző így nem tudott pontot szerezni a szezonzárón. Tóth László a monzai idénynyitón, valamint Spa-Francorchamps-ban és Barcelonában zárt pontszerzőként az idény során, és a 10 versenyhétvége 20 futama közül csupán egyet nem tudott befejezni, igaz, Imolában sebességváltójának problémái miatt el sem tudott rajtolni. 

mag_fr_kn-7692_1.jpg

Tóth László nehéz, de legalábbis felemás szezonon van túl, amelyet – mint a világ összes sporteseményét – jelentősen befolyásolt és megnehezített a koronavírus-járvány. Az idény a tervezett időpontnál később indulhatott el, és a versenynaptárban is több módosítást kellett végrehajtani, kiesett többek között a magyarországi hétvége, de – Formula-1-es betétfutamként – Monte-Carlóba, valamint Abu-Dzabiba sem jutottak el a feltörekvő fiatal versenyzők.

Tóth Lászlónak a bemutatkozás jól sikerült, a monzai idénynyitó második futamát a pontszerző, 7. helyen zárta, ezt követően azonban vagy műszaki gondok hátráltatták, vagy az autója nem volt igazán versenyképes. A gondok ellenére Barcelonában összejött egy újabb pontszerző helyezés, a belgiumi Spa-Francorchamps legendás aszfaltcsíkján pedig a magyar versenyzőnek sikerült egy kiváló versenyt futnia, melyen a tizenhetedik helyről rajtolva ért célba a 8. pozícióban. Mindezeken túl három futamon végzett a tizenegyedik helyen, így ezeken a versenyeken csupán egy pozícióval maradt le a pontszerzésről.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316287310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása