F1: Verstappen csúszkált a leggyorsabban Törökországban
Formula–1 2020: Török Nagydíj – 1-2. szabadedzés

Alaposan megizzasztotta a mezőnyt a 2011 után visszatérő isztambuli helyszín: a pénteki tréningek inkább hasonlítottak korcsolyaedzésekre. Eddig a 300. futamára készülő Red Bull áll a legjobban.

si202011130063_news.jpg

Kilenc év után először gördült pályára Isztambulban a Formula–1 mezőnye. A Török Nagydíj pénteki szabadedzésein meg is tréfálta a mezőnyt a sok évnyi inaktivitás után újraaszfaltozott pálya, lényegében a pálya megtisztásáról szólt a nap, látványos driftelemekkel vegyítve. Egyértelműen látni lehetett, hogy a versenyzők szenvednek a tapadáshiány miatt, ezt megszámlálhatatlanul és felsorolhatatlanul sok ellenkormányzás, megcsúszás és megforgás támasztotta alá.

Az első szabadedzésen már öt perc után előkerültek a piros zászlók, Charles Leclerc ugyanis kiütötte a helyéről a terelőbóját a boxutca bejáratánál. 90 perc után kettős Red Bull-vezetés alakult ki az élen: Max Verstappen elsőségét hozta a gyakorlás, a holland 1:35-ös ideje azonban egyáltalán nem volt mérvadó, ahhoz képest, 1:24.770-nel autózott pályarekordot Juan Pablo Montoya 2005-ben, míg Sebastian Vettel 1:25.049-cel húzta be a pole-t az F1 utolsó, 2011-es isztambuli látogatásakor.

Néhány órával később, a második gyakorláson már jelentősebb jobbnak bizonyult a tapadás, bár továbbra is érezhető volt, hogy poros és olajos a pálya. Verstappen ezúttal is az élre kormányozta a Red Bullt, noha az 1:28.330-as kör még mindig messze van az optimálistól. Persze, a jubileumi, 300. hétvége szempontjából jól fest, hogy a holland mindkét alkalommal a leggyorsabbnak bizonyult, és Alexander Albon is aránylag jól szerepelt: második és ötödik lett.

si202011130061_news.jpg

Kiemelkedően jól muzsikáltak a Ferrarik a jégkorcsolyapályához hasonlítható aszfaltcsíkon: a vörös autók délelőtt a 3. és az 5. helyen zártak, a második edzésen pedig Leclerc a második lett, Vettel a nyolcadik időt autózta. A Mercedes párosa délelőtt a 9. és a 15. helyen nyitott, míg délután Valtteri Bottas és a hetedik világbajnoki cím kapujában álló Lewis Hamilton a 3-4. pozíciót kaparintották meg.

Ha már jubileum: a Red Bull mellett a Sauber is fontos mérföldkőhöz érkezett. A mezőnyben 1993 óta, jelenleg Alfa Romeóként jelen lévő hinwili együttes az 500. versenyére készül Törökországban: Antonio Giovinazzi egy 8. és egy 13., Kimi Räikkönen két 16. hellyel hangolt a hétvége folytatására.

Szombaton szintén a szokottnál korábban kezd a Formula–1, a harmadik szabadedzésre már 10 órától sor kerül, amihez hasonlóan a délután 13:00-tól kezdődő időmérő edzést is élőben közvetíti az M4 Sport.

Az első szabadedzés végeredménye:

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216284544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása