MotoGP: Újra pozitív lett Valentino Rossi koronavírus-tesztje

A Yamaha máris riasztotta Superbike-versenyzőjét, Garrett Gerloff elindult Valenciába.

2020_meym_101020_t922229.jpg

Kérdőjelessé vált Valentino Rossi indulása a valenciai Európai Nagydíjon, a királykategória hétszeres világbajnoka ugyanis kedden megint pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért a későbbiekben újabb tesztnek vetik alá – adta hírül a Motorsport.com.

A Yamaha versenyzője az előző hónapban koronavírus-fertőzöttsége miatt mindkét aragóniai versenyt kihagyta, azonban múlt hét csütörtökön negatív lett a tesztje, így az Emilia-Romagna Nagydíjon visszatérhetett, igaz, mindössze öt kör után műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Úgy tudni, a Yamaha azonnal Valenciába rendelte tartalékversenyzőjét, Garrett Gerloffot. A hangvillások Superbike-pilótája már az előző hétvégén is teljesíthetett két szabadedzést, amíg nem volt biztos, hogy indulhat-e Rossi. Könnyen megeshet, a Doktornak ki kell hagynia utolsó gyári yamahás versenyeit, a szezon ugyanis egy hét múlva Portugáliában zárul.

Nem először fordul elő, hogy a Yamahánál megjelenik a COVID-19, múlt hétvégén további öt csapattagnak kellett karanténba vonulnia, miután Maverick Viñales csapatának egyik tagjánál kimutatták a fertőzését.

FRISSÍTÉS: Időközben további két mintát is vettek Valentino Rossitól, mindkettő negatív lett – további részletek:

MotoGP: Rossit tisztázták, mégiscsak indulhat Valenciában

Kiderült, hogy igazából az első koronavírus-tesztje sem volt pozitív, másik két mintavétel pedig egyértelműen alátámasztotta, hogy a hétszeres MotoGP-világbajnok indulása előtt nincs akadály.

Fotó: Yamaha

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1016283150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása