Hajszálon múlt a pont Tóth Lászlónak Hockenheimben

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Az első futamon a 12., a másodikon pedig a 14. helyen ért célba Tóth László a Formula Renault Európa-kupa elmúlt hétvégén, Hockenheimben rendezett fordulóján.

hoc_fr_sr-7334.jpg

A 20 éves pilótának nem volt könnyű dolga a németországi hétvégén, a BhaiTech Racing több tagja is megfertőződött ugyanis a koronavírussal, ezért nem tudott jelen lenni Hockenheimben, ahol így csupán három szerelő jutott a három versenyautóra. Tóth László használt gumikkal teljesítette a pénteki szabadedzéseket, megpróbáltak ugyanis spórolni az abroncsokkal a szombati és a vasárnapi versenynapra.

Az időmérő edzéseken hiányzott egy kis tempó az 51-es rajtszámú bhaiteches autóból, így Tóth szombaton és vasárnap is a 17. rajtkockába tudta kvalifikálni magát. A szombati első versenyen többször is a pályára hajtott a biztonsági autó, a középmezőnyben ugyanis nagy csaták alakultak ki, és néhány ütközés is történt. A magyar versenyző ezekből kimaradt, megóvta az autóját a célig, de a 10., pontszerző helyezésért már nem tudott harcba szállni.

hoc_fr_sr-6975.jpg

Vasárnap a rajtnál jobban kipörögtek Tóth kerekei, ezért egy pozíciót veszített, ezt követően azonban igyekezett felzárkózni. Pontosabban csak igyekezett volna, nem sokkal előtte ugyanis történt egy ütközés, amelynek következtében némi törmelék került a pályára, és az egyik leszakadt karosszériadarab eltalálta autójának első szárnyát, amely eltört. Tóth a boxba hajtott, kicserélték az autón az orrkúpot a szárnnyal együtt, de a törmelék okozott némi kárt a versenyautó padlólemezében is, ezért a magyar pilótának nem volt meg a tempója ahhoz, hogy felérjen a 10. hely környékére.

„A köridők tekintetében péntektől vasárnapig folyamatosan sikerült javulnunk, szombaton egy kicsi hiányzott a pontszerzéshez, vasárnap pedig a törmelék miatt nem volt szerencsém, ez most sajnos így alakult” – összegzett Tóth László. A Formula Renault Eurocup idei szezonja a mostani hétvégén a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul. 

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516279458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása