F1: Vettel sisakjára fáj Ricciardo foga

A Renault ausztrál versenyzője szívesen cserélne sisakot egykori csapattársával, Sebastian Vettellel, mielőtt még visszavonulna a négyszeres világbajnok a Formula–1-ből.

b677-ef40-92d5-445db1f2ace6_7ae7786076667629b4321bdcb2247d0dad8b034c.jpg

Éppúgy, mint (első) visszavonulása előtt Fernando Alonso, Daniel Ricciardo is a mezőny mániákus sisakgyűjtői közé tartozik, az elmúlt években ennek megfelelően már számos versenyzőtársával cserélt fejfedőt. Gyűjteménye azonban korántsem teljes, egy darabot az ausztrál is hiányol, mégpedig Sebastian Vettelét. Ricciardo 2014-ben volt Vettel csapattársa a Red Bullnál, aztán a német a Ferrarihoz távozott, ahonnan a következő évre az Aston Martinhoz igazol, míg ő a Renault, majd 2021-től a McLaren versenyzője lesz.

„Sebastiannal még nem cseréltem, pedig a csapattársam volt, szóval szép lenne. Talán nyerek egy kis időt azzal, hogy marad, de ha visszavonult volna idén, sietősebbre kellett volna vennem. Még nem beszéltem vele” – idézi Ricciardót a Motorsport.com, az ausztrál egyértelműen arra utalt, hogy miután a Ferrari közölte Sebastian Vettel év végi távozását (azt közös döntésként kommunikálva), annak eshetősége is felmerült, hogy a négyszeres világbajnok nem csak Maranellóból távozik.

m247134.jpg

Ricciardo kitért arra is, hogy Lewis Hamilton Michael Schumacher egyik korábbi sisakját kapta meg a német klasszis családjától, miután a Mercedes pilótája az Eifel Nagydíjon beállította (és azóta meg is döntötte) a hétszeres világbajnok győzelmi rekordját. „Kaptam már én is szép ajándékokat. Amikor elhagytam a Toro Rossót, egy kormányt, a Red Bulltól pedig egy dirt biciklit kaptam, mindkettő nagyon klassz volt. Elkényeztetve éreztem magamt ilyen ajándékok mellett” – folytatta az ausztrál.

„A sisakgyűjtés folytatódik. Minden egyes évben próbálok néhány cserét lebonyolítani, elég menő. Amellett, hogy gyűjtöm a sajátjaimat, más versenyzőkkel is szeretek cserélni. Versenyzőként ez a legnagyobb tisztelet jelképezi, ez pedig mindig mókás. Meglátjuk, kivel fogok cserélni idén. Ugyanakkor sok helyet foglalnak a sisakok, lassan külön szobát kell nyitnom nekik, de ennél nagyobb gondom ne legyen” – zárta humorosan.

Fotó: XPB / James Moy Photography (Renault F1 Team Media), LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116278510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása