Bemutatták a TCR Európa-kupa 2021-es naptárát

Jövőre már újra hét fordulót rendeznének a TCR Európa-kupában, a versenynaptár azonban egyelőre csak öt helyszínt tartalmaz – a Hungaroring nincs közöttük.

2020-2020_barcelona_race_1---2020_tcr_europe_barcelona_race_1_99_daniel_nagy_17.jpg

A koronavírus-járvány több ízben is felkavarta a TCR Európa-kupa idei szezonját, amit végül a tervezettnél eggyel kevesebb, hat fordulóval tartanak meg, az idény a hétvégén Jaramában zárul.

A bajnokság csütörtöki közleményében pedig amellett, hogy ismertették jövő évi előzetes versenynaptárat, az is kiderült, hogy 2021-ben már újra hét versenyhétvége lebonyolítását tervezik – persze, ez attól is függ, hogyan alakul majd a következő hónapokban a pandémia.

Öt helyszínt (Monza, Paul Ricard, Zandvoort, Spa-Francorchamps, Barcelona) már meg is neveztek, további két helyszínt csak a megállapodások véglegesítését követően jelentenek be, így egyelőre az is homályos, van-e esély a TCR Európa-kupa hungaroringi visszatérésére. A szóban forgó két helyszínre május 7-9-én és szeptember 17-19-én látogat el a mezőny.

Az április közepétől október végéig tartó versenynaptárban a belgiumi forduló esetén még az időpont kérdéses: Spa-Francorchamps-ba vagy július 23-25-én, vagy július 29-31-én rendezik meg a TCR Európa-kupa versenyeit.

„2020-ra a motorsport legkeményebb szezonjaként fogunk emlékezni a COVID-19-pandémia miatti naptárváltozásokkal és szabályokkal. Örülünk, hogy a versenypályák segítségével szép számmal sikerült eseményeket összeraknunk” – kezdte gondolatait Paulo Ferreira, a sorozat promótere, aki a versenypályák mellett a csapatoknak és versenyzőiknek is háláját fejezte ki, amiért a biztonsági protokoll általi további kihívások ellenére is elkötelezettek maradtak.

Hozzátette, keményen dolgoztak azon, hogy ennyire korán előzetes versenynaptárral állhassanak elő, ráadásul úgy, hogy az Európa legismertebb pályáit is tartalmazza. Továbbá megerősítette: jövőre nem fognak emelkedni a költségek.

A TCR Európa-kupa 2021-es előzetes versenynaptára:

  • április 16-18.: Monza ENI Circuit, Olaszország
  • május 7-9.: bejelentésre vár
  • május 28-30.: Circuit Paul Ricard, Franciaország
  • június 18-20.: Circuit Zandvoort, Hollandia
  • július 23-25. vagy július 29-31.: Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium
  • szeptember 17-19.: bejelentésre vár
  • október 8-10.: Circuit de Barcelona-Catalunya

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516273644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása