Műszaki hibák hátráltatták Tóth Lászlót Imolában

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Több műszaki hiba miatt nem tudott eredményes hétvégét teljesíteni Tóth László a Formula–1-es Emilia Romagna Nagydíj betétfutamaiként rendezett elmúlt hétvégi versenyeken.

1.jpeg

A BhaiTech Racing 20 éves pilótájának már a szombat délelőtt rendezett szabadedzésen is gondok voltak a versenyautójával, emiatt nem is tudott megfelelő mennyiségű kört megtenni a hétvége egyetlen gyakorlásán, és így kellett nekivágnia az első időmérő edzésnek. A kvalifikáció az előzményeknek megfelelően nem is sikerült túl jól Tóthnak, aki aztán a délutáni versenyen el sem tudott rajtolni, versenyautójában ugyanis a sebességváltó felmondta a szolgálatot.

A csapat szombatról vasárnapra kicserélte az 51-es rajtszámú autó sebességváltóját, de a reggel rendezett második időmérő edzésen sem volt meg a szükséges tempó a versenygépben ahhoz, hogy a magyar versenyző jó rajthelyet csípjen meg. A vasárnap délelőtti futamon aztán Tóth jól rajtolt a mezőny végéről, több pozíciót is sikerült javítania, ám autója csupán öt kör erejéig működött kifogástalanul, ezután az újabb műszaki gondok miatt tempót veszített és végül a 15. helyen ért célba.

„Ez sajnos nem a mi hétvégénk volt, rengeteg gonddal küzdöttünk, és ezeknek csak egy részét sikerült megoldanunk. A vasárnapi verseny elején megvolt a tempó ahhoz, hogy megpróbáljak feljebb jönni, de utána megint visszalassult az autó, így jobb eredményre sajnos nem volt esélyem” – foglalta össze a hétvégén történteket Tóth.

A Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 50. szezonja ezen a hétvégén máris folytatódik, a kilencedik fordulót a németországi Hockenheimben, a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaként rendezik, majd a tervek szerint a jövő hétvégén a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul az idény.   

Fotó: Tóth László Média

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr516269938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása