WTCR: Mutatjuk, honnan indulnak Micheliszék Aragónban
WTCR 2020: Aragón – Időmérő edzés

Annyi pályaelhagyás és büntetés alakított a túraautó-világkupa aragóniai rajtsorrendjein, hogy képtelenség levezetni, hogyan is jött ki az, ami. A legfőbb: Michelisz Norbert megszerezte idei első pole pozícióját.

bf2b7938618d6292d32ccc35647d57c5_1.jpg

Amúgy sem tartozik egy egyszerű képlet ahhoz, hogyan is áll össze a WTCR rajtsorrendje a háromfutamos hétvégéken, de az (első) aragóniai hétvégén a hátrasorolásokkal és a pályaelhagyásokkal, illetve az utóbbi okból elvett, majd adott esetben visszaadott körökkel olyan kavarodás alakult ki, amit még egy emelt szintű matematikaérettségi-feladat keretében is durva lenne feldolgozni.

Miután a szerző „csak” középszinten tett sikeres érettségi vizsgát matematikából, erre való tekintettel próbáljuk tényleg csak a legfontosabb tényeket összegezni:

  • Michelisz Norbert megszerezte idei első pole-ját. A Hyundai magyar versenyzője a szabadedzéseken mutatott gyengébb formát követően némi meglepetésre az élre tört, ezzel magabiztosan zárt az első helyen a Q1-et. A regnáló világkupagyőztesnek emellett több Q2-es körét is visszaadták, melyek alapján a Q3-ba is juthatott volna, de miután utólag ebbe nem lehet belenyúlni, végül a 6. helyen rangsorolták, ami az első rajtkocka mellett egy 5. és egy 6. pozíciót jelent.
  • A Zengő Motorsport majdnem első sora. Úgy tűnt, két versenyen is magyar pilóta állhat fel a pole-ba, továbbá a fordított rajtrácsos versenyen a Zengő Motorsporté lehet az első sor, mivel a Q2 végén először tizedikként rangsorolták Boldizs Bencét. Mindebből – a már említett variáliások és később felszínre kerülő szabályok mentén – egy 9. és két 12. rajthelyet kalkuláltak ki az újoncnak, cserébe viszont Mikel Azconáé lett a fordított rajtrácsos pole – a spanyol emellett egy 5. és egy 10. rajthelyet is magáénak tudhat, szóval mindenképpen dobogóesélyesnek tűnik hazai pályán.
  • Bajnokesélyesek, hátraarc! A legkevésbé sem a tervek szerint alakult Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri időmérő edzés. A bajnokságot vezető francia a leggyengébbnek bizonyult a Lynk&Có-sok közül, így a második és a harmadik futamot a 13. helyről, az elsőt pedig – motorcsere miatt – csak a rajtrács végéről kezdhete meg. A 22 pontos hátrányban lévő argentin egy 16. és két 19. rajthellyel nyugtázta a szombatot az agyonsúlyozott Hondával.
  • Tassiék számára is nehéz nap jön. A Hondára nézve kedvezőtlen súlykompenzáció Tassi Attila hétvégéjét is megpecsételte, az első futamon a 18., a másik kettőn pedig a 20. rajtkockába állhat fel, a Zengő Motorsport harmadik pilótája, Kismarty-Lechner Gábor mellé.
  • Megszerezte, aztán el is bukta első pole-ját az Alfa Romeo. A nap egyik legnagyobb meglepetésének számított, hogy Jean-Karl Vernay elsőségével zárult az időmérő edzés, ám a Team Mulsanne nem örülhetett sokáig a sikernek. Vernay Q3-as körét ugyanis elvettek pályaelhagyás miatt, így a harmadik versenyen a szabadedzéseket uraló Gilles Magnust illeti a pole.

A három verseny 9:15-től, 12:15-től, valamint 14:15-től veszi kezdetét. Mindhárom versenyt élőben közvetíti a Sport 1, az első kettőt az Eurosport 2 csakugyan élőben követhetjük. 

Az első futam rajtsorrendje:

wtcr_2020_aragon_r1_rajtracs.jpg

A második futam rajtsorrendje:

wtcr_2020_aragon_r2_rajtracs.jpg

A harmadik futam rajtsorrendje:

wtcr_2020_aragon_r3_rajtracs.jpg

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr816268104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása