Formula–E: Megnevezte 2021-es párosát az Audi

Ahogyan az várható volt, a Daniel Abtot már a berlini idényzáró dömpingen is váltó René Rast lesz a 2016/2017-es bajnok Lucas di Grassi csapattársa jövőre az Audi gyári csapatában.

a203578_medium.jpg

Daniel Abtot a karanténidőszak alatt menesztette az Audi, miután a Formula–E virtuális bajnokságában nagy port kavart, hogy az egyik forduló egy profit szimulátorost indított maga helyett. Az Audi végül DTM-bajnokával, René Rasttal helyettesítette német pilótáját, a kétszeres DTM-bajnok végül 2021-re is szerződést kapott – jelentette be a hírt az ingolstadti gyártó.

Lucas di Grassi csapattársaként Rast magabiztosan helytállt a berlini finálén, legjobb eredményei között egy 3. és egy 4. hely szerepel, így a pontversenyben 15.-ként rangsorolták. A közlemény arról nem tesz konkrét említést, hogy a hosszabb távú szerepvállalás miként érinti Rast DTM-karrierjét, csak annyit jegyez meg, hogy két versennyel a szezon vége előtt vezeti az összetettet, ezáltal jó úton halad harmadik bajnoki címe felé – persze, a német túraautó-bajnokság jövője is csak ezekben a hetekben körvonalazódik.

a204236_large.jpg

„A berlini versenyek meghozták az étvágyamat, így várom már az első teljes szezonomat a Formula–E-ben” – fogalmazott Rast az Audi közleményében. – „Az, hogy ebben a világbajnokságban indulhatok az Audival, pályafutásom következő izgalmas fejezetét jelenti.” Rast érkezésétől a 2016/2017-es bajnok Di Grassi is sokat vár: „Az Audival és Renével együtt mindent bele fogok adni annak érdekében, hogy 2021-ben beleszólhassak a világbajnoki küzdelembe.”

„Mindent megtapasztaltam az elmúlt hat évben: nagyszerű sikereket, vereségeket, őrült érzelmeket. A legjobb még hátravan, hiszen most lesz világbajnokság a sorozatból” – tette hozzá a brazil.

„Számomra rendkívül fontos, hogy két olyan versenyzőnk legyen, akik egymást hajtják majd a csúcsteljesítmény felé. Lucasszal és Renéval ezt remekül sikerült kiviteleznünk. Lucas a legsikeresebb a mezőnyben és már nagyon ki van éhezve második bajnoki címére, miközben René már Berlinben mély nyomot hagyott. A DTM-ben évről évre élvezzük elszántságát, és már várom, hogy ezt tapasztaljuk a Formula–E-ben is” – kommentálta a bejelentést Dieter Gass, az Audi motorsport-főnöke.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316262148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása