F1: Hamilton tarolt Portugáliában, rekordot döntött
Formula–1 2020: Portugál Nagydíj – Futam

A rajtnál ugyan elvesztette a vezetést, harmadtávtól fogva megállíthatatlannak bizonyult a Formula–1-es Portugál Nagydíjon Lewis Hamilton.

m248325.jpg

A 24 év után visszatérő Portugál Nagydíj elején a rajtot Lewis Hamilton jól kapta el, meg is tartotta az első helyet, közben Max Verstappen és Valtteri Bottas csatázott nagyot a második pozícióért, az eső pedig a pálya egy részén szemerkélni kezdett. Ez megkavarta egy kicsit a mezőnyt: Carlos Sainz (McLaren) az élre keveredett, Hamilton visszacsúszott harmadiknak, Bottas második volt, miközben Verstappen Sergio Pérezzel (Racing Point) akadt össze, aminek következtében a mexikói kiforgott, és visszaesett a sor végére. A legtöbbet Kimi Räikkönen profitált, aki 10 pozíciót javítva egészen a hatodik helyig kapaszkodott fel.

m249193.jpg

Az ötödik és a hatodik körben Bottas és Hamilton is megelőzte Sainzt, aztán Verstappen is lehagyta a spanyolt. A 20. kör elején Hamilton a célegyenesben könnyedén megelőzte Bottast, és átvette a vezetést, a harmadik helyen változatlanul Verstappen száguldott. A kerékcserék sorát a Red Bull holland versenyzője kezdte meg az élmenők közül, ő a 24. körben járt a boxban, Hamilton pedig a vezető pozícióból csak a 41. körben kapott friss abroncsokat. Bottas egy körrel később követte csapattársát, és Hamilton mögött tért vissza a pályára.

Tíz körrel a leintés előtt Hamilton több mint 15 másodperccel vezetett Bottas előtt, a sikerét pedig semmi nem veszélyeztette, ráadásul a plusz egy vb-pontot érő leggyorsabb kört is megfutotta a hajrában. A 35 éves versenyzőnek ez volt az idei nyolcadik, és pályafutása 92. futamgyőzelme, mellyel átadta a múltnak a legendás hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját. Hamilton mögött csapattársa, Bottas maradt a második, Verstappen a harmadik.

A brit címvédő előnye öt futammal a zárás előtt 77 pontra nőtt az összetettben Botasszal szemben. A monacói Charles Leclerc negyedik lett, ami kiváló teljesítmény a változatlanul gyengélkedő Ferrarival, a francia Pierre Gasly pedig – szintén nagyszerű versenyzéssel – ötödikként vitte célba az Alpha Taurit. A vb egy hét múlva Imolában, az Emilia-Romagna Nagydíjjal folytatódik.

A Portugál Nagydíj végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: Braking News Motorsport, MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2516257358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása