Formula–E: Bejelentették Felipe Massa utódját

A napokban a Nissan e.dams, pénteken pedig a Venturi leplezte versenyzőpárosát a következő idényre.

7-_fer1609-large.jpg

Váratlan bejelentéssel zárult a Formula–E hatodik szezonja, Felipe Massa ugyanis úgy döntött, nem tölti ki a Venturival kötött hároméves szerződését, miután nem tudta felvenni az elektromos versenysorozat ritmusát.

A Formula–1-ből érkezett, majd mindössze két szezon után távozott brazil utódját végül péntek este nevezte meg a Venturi, a csapatot az elmúlt két évben teszt- és tartalékpilótaként szolgáló Norman Nato személyében. A sorozatban január közepén, a chilei idénynyitón bemutatkozó francia csapattársa Edoardo Mortara lesz.

1018045076-lat-20200229-sb2_3807-large.jpg

A 28 éves pilóta 2006 óta versenyez aktívan, nyert többek között a Formula Renault-ban és a GP2-ben – utóbbiban három futamon is győzött, 2016-ban pedig ötödik lett az összetettben. 2018-ban az európai Le Mans-sorozatot, a 2019/2020-as szezonban pedig a WEC-ben zárt harmadikként, az idei Le Mans-i 24 óráson pedig második lett a Rebellion Racinggel.

Nem a Venturi volt az egyetlen csapat, amely a napokban bejelentette versenyzőit a hetedik szezonra: néhány nappal ezelőtt a Nissan erősítette meg, hogy megtartja Sébastien Buemi és Oliver Rowland kettősét. A Venturié és a Nissané mellett még a Jaguar, a Porsche és a Virgin párosa ismert.

Fotó: Venturi Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916242166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása