Máris szintet lép a Formula–3 ezüstérmese

Azt követően, hogy első F3-as évében sikerrel vette az akadályokat, még idén újabb mély víz vár Théo Pourchaire-re, aki az év végén már az F1 előszobájában fog versenyezni.

theo_pourchaire_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

A német Formula–4-es sorozat tavalyi bajnokaként valósággal berobbant idén a Formula–3-ba Théo Pourchaire: annak ellenére, hogy a Red Bull Ring-i nyitóhétvégén pont nélkül zárt, a szezon végén már a bajnokság egyik várományosaként kellett számolni az ART Grand Prix újdonsült igazolásával. Végül mindössze három ponttal maradt el a bajnoki címet bezsebelő Oscar Piastritól, de kétségkívül sokan felfigyeltek a Sauber pilótaakadémiájának növendékére.

Ennek eredményeként a francia, aki augusztusban ünnepelte 17. születésnapját, még idén szintet ugrik, ugyanis a két bahreini hétvégén rajthoz áll a Formula–2-ben. November végén, illetve december elején a HWA-tól kap lehetőséget Pourchaire, az időközben az MP Motorsporthoz átigazolt Giuliano Alesi, valamint a csapat F3-as pilótája, Jake Hughes utódjaként veheti át a 17-es autót.

„Nagyon örülök neki, hogy Bahreinban részt vehetek a Formula–2 utolsó két fordulóján, köszönettel tartozom a HWA-nak a lehetőségért. Alig várom, hogy a csapattal dolgozhassak és megismerkedhessek az új autóval” – fogalmazott Pourchaire az előrelépésről, miközben családjának és szponzorjainak is megköszönte a támogatást.

Thomas Strick, a HWA csapatfőnöke így köszöntette az F2-es bemutatkozásra készülő tehetséges franciát: „Örömünkre szolgál, hogy lehetővé tehetjük egy ennyire tehetséges fiatal versenyző számára, hogy megtegye első lépéseit a Formula–2-ben. Théo tehetségéhez kétség nem fér, eddigi felívelő pályafutása önmagáért beszél. Izgatottak vagyunk már a debütálása miatt, az elmúlt években ugyanis számtalanszor bebizonyította, hogy gyorsan megtalálja a helyét egy új sorozatban” – mondta.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816239284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása