Barcelonában folytatódik Tóth László szezonja

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A Barcelona közvetlen közelében elhelyezkedő Circuit de Catalunyán folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a szezon második felét megkezdő mezőnyben pedig ott lesz Tóth László, a BhaiTech Racing magyar versenyzője is.

cpz_gp_dl-4323.jpg

Az Európa-kupában szereplő pilóták és csapatok legutóbb két héttel ezelőtt, a hollandiai Zandvoortban versenyeztek, ahol Tóthnak nem sikerült a pontszerzés. A 20 éves magyar pilóta bemutatkozása jól sikerült, a Monzában még júliusban sorra került idénynyitón pontokat szerzett egy hetedik hellyel, azóta viszont két 11. hely a legjobb eredménye, melyet a franciaországi Magny-Cours-ban rendezett futamokon ért el.

A barcelonai pálya nem ismeretlen Tóth László számára, de így van ezzel az Európa-kupa mezőnyének nagy része is, a formulaautózásban a Circuit de Catalunya rendre számos versenysorozatnak ad otthont, ezen kívül tesztelésre is előszeretettel használják a csapatok.

cpz_fr_dl-1636-01_1.jpeg

Időközben a versenynaptárt is módosították a szervezők, elsősorban a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel: kikerült az idény utolsó futamaként Abu Dhabiba tervezett hétvége, és ezt egy imolai fordulóval váltották ki. Ennek a különlegessége az lesz, hogy a Formula Renault Eurocup mezőnye október végén-november elején a Formula–1 mezőnyével együtt, azonos hétvégén versenyez majd az imolai aszfaltcsíkon, ahol az F1 történetének első Emilia-Romagna Nagydíját rendezik meg.

Barcelonában a mostani hétvégén pénteken kezdődik a hivatalos program két szabadedzéssel, majd szombaton 8:45-kor az első időmérő edzésre, 13:40-kor pedig az első versenyre kerül sor. Vasárnap 10 órakor rendezik meg a második időmérőt, 14:55-től pedig a hétvége második, zárófutamát. A Formula Renault Európa-kupa mezőnye Barcelona után két héttel kezdi meg négyhetes, sűrített idényzáró programját. Október második felében Spa-Francorchamps-ban és Imolában, november első felében pedig Hockenheimben és a Paul Ricard pályán is rendeznek versenyhétvégét.

cpz_fr_dl-2574_1.jpg

A barcelonai hétvége mindkét időmérő edzését és futamát is élőben lehet majd követni a Renault Sport Series Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3416232994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása