Räikkönen: Nem írtam alá semmit!

A 2007-es világbajnok tagadja, hogy szerződést hosszabbított volna az Alfa Romeóval.

large-2020_russian_grand_prix_saturday.jpg

A napokban kapott szárnyra a hír, miszerint pénteken hivatalosan is fény derülhet az Alfa Romeo jövő évi versenyzőpárosára: ha igazak az értesülések, Kimi Räikkönen hosszabbíthat csapatával, csapattársa pedig Mick Schumacher lehet. A Formula–2-es bajnoki cím felé menetelő, a Ferrari támogatását is élvező 21 éves német ez esetben Antonio Giovinazzit váltaná, aki az elmúlt két évben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A spanyol sajtó által megszellőztetett információ hitelessége azonban kétségbe vonható, legalábbis az Eifel Nagydíj hétvégéjét megelőző sajtótájékoztatón Räikkönen határozottan tagadta, hogy bármi aláírt volna az Alfa Romeóval. „Ha hisznek a híreknek, akkor biztos igaz, de sosem volt a szerződésembe opció hosszabbításra. Szóval ez nem igaz” – mondta a 2007-es világbajnok.

„Az évek folyamán sok mindent olvastam a hírekben, de aztán leálltam az olvasással, mert a 90%-uk messze van a valóságtól, a maradék 10% az, amivel lehet valamit kezdeni. De nem írtam alá semmit” – tette hozzá a finn.

large-2020_russian_grand_prix_saturday_1.jpg

Räikkönen a Nürburgringen megdöntheti Rubens Barrichello rekordját, 323. versenyén minden idők legtapasztaltabb versenyzőjévé léphet elő a Jégember. Az október 17-én 41. életévét betöltő finn korábban többször hangsúlyozta, hogy őt hidegen hagyják a statisztikák és a rekordok, a téma mégis megkerülhetetlennek bizonyult a sajtótájékoztatón.

„Élvezem a versenyzést, de nyilván szórakoztatóbb lenne, ha jobbak lennénk” – utalt arra, hogy az idén roppant gyengén teljesítő Alfa Romeóval mindössze egyszer tudott pontot szerezni, a négy héttel ezelőtt megrendezett Toszkán Nagydíjon lett kilencedik. – „De továbbra is élvezem, jó csatáink voltak, és nem lennék ma itt, ha nem élvezném. Számos más dolgot tudnék csinálni.”

via RaceFans

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216232642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása