F1: Koronavírus-fertőzöttet találtak a Mercedesnél

A világbajnok istálló megerősítette, hogy egyik csapattagjuknál kimutatták a COVID-19-et.

m246183.jpg

Július elején nagyon szigorú szabályok mellett indulhatott el a Formula–1-es szezon, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) járványügyi kódexének legfőbb pontjai a rendszeres tesztelés, az állandó és kötelező maszkviselés, a kézfertőtlenítés és távolságtartás, valamint a „buborékelv”. Az FIA metódusa az elmúlt három hónapban hatékonynak bizonyult, a versenyzők közül egyedül Sergio Péreznél mutatták ki a koronavírust, emiatt a mexikói nem indulhatott a Brit és a 70. Évforduló Nagydíjon.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek koronavírusos esetek az F1 paddockjában, múlt héten éppenséggel rekordot döntött a számuk, a kiegészítő személyzetben 10-en produkáltak pozitív tesztet, ami némileg magyarázatra is szorult azután, hogy a két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjra több tízezer nézőt engedtek be. Az Eifel Nagydíj hétvégéje előtt pedig a Mercedes adta hírül, hogy az egyik csapattagja vírustesztje lett pozitív, de a felügyelőtestület által felállított protokoll értelmében elkülönítették, a csapat maximális együttműködése mellett.

Az elmúlt napok járványügyi adatairól majd az FIA közöl további adatokat a péntek kora esti órákban. Az elmúlt három hónapban majdnem 50 ezer tesztet végeztek el, ezeknek töredéke hozott pozitív eredményt.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8916232608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása