F1: Szorosabbra fűzi viszonyát az AMG-vel a Mercedes

A Mercedes megerősítette, hogy továbbra is elkötelezett a Formula–1 iránt, ennek érdekében tovább erősödik a kapcsolat a csapat és az AMG-részleg között 2021-től.

m245037.jpg

Kedden mutatta be új globális stratégiáját befektetőinek a Mercedes, ennek részeként a német gyártó egyértelmű tette, hogy teljesen elkötelezett az elektromos irány iránt. Ez újabb elektromos járművek tervezését és gyártást, valamint a márka alá tartozó leányvállalatok (Maybach, G, EQ, AMG) népszerűsítését jelenti.

A várhatóan jövőre megjelenő Project One a stuttgartiak első olyan közúti autója, melybe a Formula–1-ben is használt turbóhibrid erőforrást szerelték. A Motorsport.com értesülései szerint így a Mercedes még elszántabban tekint a jövőbe, ezért szorosabb fűzi az F1-es csapat és az AMG viszonyát, az egymáshoz közeledő marketingérdekek révén – ebből adódóan az F1-es autón megjelenő AMG-logók nagyobb szerepet kaphatnak.

„A Formula–1-es technológiát és fejlesztéseket a jövőben alkalmazni fogjuk az AMG autóiban is” – erősítette meg a befektetőknek Ola Källenius, a Mercedes vezérigazgatója a gyártó befektetőinek tartott keddi konferencián. – „A Project One-ba a Formula–1-es erőforrást szereltük, ezért a jövőben természetesnek besszük, hogy az AMG előrelépéséért még inkább ki fogjuk használni az F1-es projektet.”

Más színben tünteti fel a Mercedes hozzáállása a Honda döntését is, hiszen a japánok épp a környezettudatossággal kapcsolatos kitűzéseivel indokolták, hogy 2021 végén kiszállnak a királykategóriából. Ezzel szemben a Mercedes továbbra is fontosnak tartja, egyúttal technikai kihívásként az F1 jövőjére. Vision EOXX néven egy olyan technológiai programot hozott létre, melynek keretében a mostaninál sokkal hosszabb hatótávolságú elektromos autókat szeretnének gyártani, ehhez egy különleges munkaegységet is létrehoztak Stuttgartban, melynek munkáját az F1-es motor brixworthi specialistái fogják segíteni.

Amennyiben ez igaz, a Mercedes jövőjét kétségbe vonó értesülések is kútba eshetnek, mivel még a Honda bejelentése után is felmerült, hogy 2022-től a Mercedes láthatja el motorokkal a Red Bullt, amennyiben a gyári csapatot felvásárolná annak támogatója, az INEOS – máskülönben igencsak valószínűtlen lenne a két fél házassága.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916230220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása