F1: Mazepin milliárdos apja újabb csapatot szemelt ki

Az orosz üzletember a Force India után ezúttal a Haas csapatát vásárolná meg olasz lapértesülések szerint – csakhogy egyáltalán nem biztos, hogy a Formula–2-ben versenyző Nikita Mazepinnek lesz F1-es szuperlicensze.

nikita_mazepin_hitech_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

Az Uralchem vegyipari vállalatot birtokló Dmitrij Mazepin már évek óta a Formula–1 környékén ólálkodik, 2018-ban a Force Indiát szerette volna megvásárolni, de végül lecsúszott az üzletről – az indiai és brit gyökerekkel rendelkező középcsapat a kanadai milliárdos Lawrence Stroll kezébe került, így bebiztosítva hosszabb távon fia, Lance Stroll jövőjét.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint Mazepin újabb Formula–1-es csapatra, mégpedig a Haasra vetett szemet, ami alapjaiban írhatja át az amerikai gárda terveit rövid- és hosszútávon. Az elmúlt években ugyanis nem teljesített jól a csapat, így elképzelhető, hogy az orosz üzletember és Gene Haas tárgyalásainak eredménye lesz.

1018272489-lat-20200927-gp2010_112824_54i0244-681.jpg

Mazepin bejelentkezése miatt állítólag még a Sergio Pérezzel folytatott egyeztetéseit is felfüggesztette a Haas, így könnyen lehet, hogy a mexikói rövid időn belül két csapatnál marad hoppon, hiszen a Racing Pointtól is azért kell távoznia idő előtt (két évvel a szerződése lejárta előtt), hogy Lawrence Stroll fia mellett a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek is helyet csináljon a jövőre gyári Aston Martinná formálódó alakulatnál.

Egy tényező viszont még közbeszólhat Mazepin terveibe, korántsem biztos ugyanis, hogy 21 éves fiának lesz elegendő szuperlicensz-pontja az év végéig. Jelenleg 32 pontja van Mazepinnek az F1-es engedély kiváltásához szükséges 40-ből, vagyis a 7. helynél hátrébb semmiképp sem zárt idén a Formula–2-ben. Még a két bahreini hétvége van hátra a bajnokság idei kiírásából, és Mazepin ugyan a hatodik, de a hátralévő négy futamon még Louis Delétraz és Guanyu Zhou is beérheti őt.

Ha ez nem sikerül, a folytatás is sokkal nehezebb lehet Mazepin számára, a 2022-es F1-es szezon előtt ugyanis már nem számítana a GP3-ban 2018-ban elért harmadik helyéért járó 20 pontja. Másik 12 egységet a tél folyamán, az ázsiai F3-as bajnokságban gyűjtött, míg, ha idén megőrizné hatodik helyét az F2-ben, az újabb 10 pontot jelentene.

via gpblog.com

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3616224316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása