F1: Hamilton miatt szigorít az FIA

Szabályváltozásra készül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), amiért Lewis Hamilton a Toszkán Nagydíjon olyan pólót viselt, amivel valószínűleg politikai üzenetet közvetített.

m244779.jpg

Ahogyan az várható volt a két héttel ezelőtti Toszkán Nagydíj után, Lewis Hamilton múltkor viselt pólója is szóba került az Orosz Nagydíj sajtótájékoztatóján. Mint arról beszámoltunk, a Mercedes világbajnoki éllovasa „Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort” feliratú pólót viselt Mugellóban a rajt előtt, majd a díjátadó ceremónia alatt.

A Toszkán Nagydíj után futótűzszerűen terjedt a nemzetközi sajtóban, hogy a közéleti témákban egyre gyakrabban szerepet vállaló Hamilton ezzel a lépéssel már a Nemzetközi Automobil Szövetségnél is elvetette a sulykot – ám a híresztelésekkel ellentétben a felügyelőtestület végül nem indított vizsgálatot a hatszoros világbajnokkal szemben.

„Nem beszéltem az FIA-val, de azt hallottam, hogy holnap új szabályozással jönnek elő, ami meghatározza, mit tehetsz és mit nem” – fogalmazott Hamilton a szocsi hétvége médianapján, idézi a Reuters. – „Próbálok együtt dolgozni velük, hogy egyetértek-e velük, vagy sem, az nem fontos. Szeretnék közös nevezőre jutni, hogyan csinálhatnánk együtt.”

A 35 éves pilóta viszont leszögezte, nem áll le küldetésével, a továbbiakban is kiáll a sokszínűség mellett és szembeszáll a rasszizmussal. „Azt mondják az emberek, hogy a sportban nincs helye a politikának. Itt viszont emberi jogi problémákról van szó, és úgy gondolom, ez olyasvalami, amit nyomni kell. Nem tudom, mi fog történni ezen a hétvégén, de az elmúlt években már sok olyan szabályt hoztak miattam, amik nem tudtak megállítani” – húzta alá álláspontját.

Idevágó hír, hogy a Hamilton Bizottság igazgatóságának legújabb tagja Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke lett – írja a Reuters. Hamilton még a nyáron létrehozta a bizottságot a Brit Királyi Mérnökakadémia közreműködésével. A 14 fősre bővülő igazgatótanácsban helyet foglaló Whitmarsh 2009-től 2012 végéig vezette a wokingi istállót, majd Hamiltonnal együtt távozott a csapattól.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816215620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása