F1: Már decemberben autóba ültetné Alonsót a Renault

Szabadedzést semmiképpen nem áldozna be Fernando Alonsónak az enstone-i gárda, de az év végi újoncteszten pályára küldené, amennyiben az FIA engedi.

16c_77201.jpg

A Renault reményei szerint már idén, az Abu-Dzabiban december közepén sorra kerülő szezonzárót követő teszten vezetheti autóját a spanyol Fernando Alonso, aki kétéves kihagyást követően tér majd vissza a Formula–1-es világbajnokság mezőnyébe – írja az MTI.

A francia csapat – amely jövőre Alpine néven szerepelkizárta annak lehetőségét, hogy Alonso a szezon valamelyik hátralevő futamának szabadedzésén kap gyakorlási és ismerkedési lehetőséget, arra viszont szeretne engedélyt kapni a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), hogy a 39 éves spanyol pilóta a csapatok számára biztosított hivatalos tesztnapon ott legyen a pályán.

Cyril Abiteboul, a Renault csapatvezetője a Motorsport.com-nak azt mondta: Alonsónak nem arra van szüksége, hogy az ő rutinjával szabadedzésen körözzön, hanem arra, hogy az autóján a szükséges beállításokat megtegyék. Hozzátette: tökéletes alkalom lenne erre a teszt Abu-Dzabiban, de ezzel kapcsolatban még egyeztetniük kell a FIA-val.

A szervezet szabályzata kimondja: jóváhagyás nélkül csak olyan pilótákat választhatnak tesztelésre a csapatok, akik karrierjük során nem vettek részt kettőnél több F1-es futamon. Alonso értelemszerűen az engedélyköteles kategóriába tartozik, mivel neki világbajnoki címből van kettő (2005, 2006), és 311 futamon rajtol el az F1-ben.

Fotó: McLaren Media

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6616203632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása