Műszaki gondok, két 11. hely Magny-Cours-ban Tóth László mérlege

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Mindkét futamon a 11. helyen ért célba Tóth László, a BhaiTech Racing magyar versenyzője a Formula Renault Európa-kupa elmúlt hétvégén rendezett negyedik fordulóján, a franciaországi Magny-Cours-ban. A 20 éves pilóta annak ellenére csúszott le mindkét alkalommal csupán egy helyezéssel a pontszerzésről, hogy a hétvége során végig műszaki gondokkal küzdött.

mag_fr_kn-9480.jpg

A francia pályán ezen a hétvégén számos nemzeti és nemzetközi versenysorozat aktuális fordulóját rendezték meg, ezért a Formula Renault mezőnyének programja is eltért a korábban megszokottaktól. A szabadedzéseket ezúttal már csütörtökön megrendezték, pénteken pedig csupán egyszer gurultak pályára a mezőny tagjai, késő délután a hétvége első időmérő edzésén a vasárnap délutáni futam rajtsorrendje alakult ki. Ezen a tréningen Tóth László a 14. rajthelyet szerezte meg. A második időmérőt szombaton délelőtt rendezték meg, ezen a délutáni verseny – a hétvége első viadalának – rajtsorrendje dőlt el, Tóth itt a 15. pozícióban végzett.

mag_fr_kn-9133.jpg

A szombat délutáni futamon már a második körben baleset történt, többen is összeütköztek, de Tóth Lászlónak sikerült elkerülnie, hogy belekeveredjen a szituációba, így megóvta az autóját, és célba is vitte a 11. pozícióban. Vasárnap még nagyobb csatát hozott a Formula Renault-sok viadala, a 30 perc + 1 körös futamon kétszer is a pályára kellett hajtania a biztonsági autónak, és bár Tóth ezen a versenyen is műszaki gondokkal küzdött, az ütközésekből sikerült kimaradnia. A hajrában történt balesetet alig tudta elkerülni a magyar versenyző, akinek abban a helyzetben szinte állóra kellett fékeznie a versenyautóját. Tóth végül ezen a futamon is csak kicsivel maradt le a pontszerzésről, itt is 11. lett.

mag_fr_kn-8292.jpg

Magny-Cours-ban az első versenyt a brazil Caio Collet nyerte, a másodikon pedig a francia Victor Martins volt a győztes. Az összetettben négy forduló, azaz nyolc futam után Martins áll az élen, megelőzve Collettet és a spanyol David Vidalest. Tóth László a monzai idénynyitón megszerzett hat pontjával a 16. helyen áll. A Formula Renault Európa-kupa mezőnyének most kéthetes szünet következik, a szezon pedig szeptember végén a hollandiai Zandvoortban folytatódik.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216200898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása