2021-től gyökeres változás jöhet az F2-ben és az F3-ban

Új költségcsökkentési intézkedés léphet életbe a Formula–1 betétsorozataiban, aminek értelmében a következő szezontól nem kísérnék a királykategória mezőnyét helyszínről helyszínre.

_c_formula_motorsport_limited_4.JPG

A Motorsport.com számolt be az elképzelésről, miszerint miután számos versenyzőt és csapatot is komolyabban érintettek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai, a költségcsökkentés jegyében a következő évtől elszeparálnák a Formula–2-t és a Formula–3-at az F1-től, viszont egy-egy versenyhétvégén így kettő helyett három futamot tarthatnának mindkét kategóriában, így viszont kevesebb helyszínnel is meg lehetne rendezni a két nevelősorozatot.

Az F2-ben az idei 12 helyett 8 hétvégét rendeznének, ez viszont nem jelentene változást a futamok számában, ugyanúgy 24-szer állhatna fel a rajtrácsra a mezőny, sőt az F3-ban még emelkedne is ez a szám, ahová öt európai és két tengerentúli hétvégét terveznek. Úgy tudni, az ötletet Chase Carey, a Formula–1 vezérigazgatója is támogatja, míg az F1-ben várhatóan hasonló lesz a versenynaptár ahhoz, amit az idei évre terveztek, még a pandémia előtt. A királykategóriában kilenc hétvégére kerülhet sor az öreg kontinensen.

A háromfutamos formátumról további részletek még nem láttak napvilágot, de sajtóértesülések szerint egy osztott időmérő edzés is az elképzelések között szerepel, vagyis annak az első fele az első, a második fele pedig a második futam rajtsorrendjéről döntene, míg a harmadik esetében az eddig bevett fordított rajtrácsot alkalmaznák.

A Formula–2 és a Formula–3 szóvivője ennél konkrétabb tájékoztatást nem adott a szakportál megkeresésére sem, de azt elismerte, valóban a költségcsökkentésen dolgoznak. Ezzel a koncepcióval főként azok a csapatok járnának jól, melyek mindkét szériában érintettek, ugyanis így kevesebb embert kellene foglalkoztatniuk – jelenleg kilenc ilyen csapatról tudni. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ez esetben mivel töltenék fel az F1-es hétvégéken felszabaduló pályaidőt…

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416198490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása