F1: Verstappen a piros zászlókkal tűzdelt második edzésen is tartotta a lépést a Mercedesekkel
Formula–1 2020: Toszkán Nagydíj – 2. szabadedzés

A Mercedesek elsőségét hozta ugyan a délutáni gyakorlás, úgy látszik, Mugellóban nyoma sincs a Red Bull monzai szenvedésének – legalábbis Max Verstappen részéről.

si202009110269_news.jpg

Péntek délelőtt bemutatkozott Mugellóban a Formula–1 mezőnye, délután pedig folytatódott a kilométergyűjtés. A Mercedes viszont elég gyorsan megtalálta az összhangot az új pályával, a második edzésen mindkét autójával az élen zárt, a legjobb köridő ismét Valtteri Bottas nevéhez fűződik. A finn versenyző elsőként tudott bemenni 1:17 alá, 1:16.989-es idejére Lewis Hamiltonnak sem volt érdemi válasza, két tizedmásodperccel lemaradt a listavezető.

A Mercedes ennek ellenére nem dőlhet hátra, mivel úgy tűnik, a Red Bullnak fekszik a gyors kanyarokkal annál inkább, mintsem hosszú egyenesekkel tűzdelt pálya, Max Verstappen mindössze 39 ezreddel volt lassabb Hamiltonnál, ellenben csapattársa, Alexander Albon már majdnem egy másodpercet kapott a negyedik helyen zárva.

A „B”-liga legjobbja a Renault volt, amely Daniel Ricciardóval és Esteban Oconnal az 5-6. időt produkálta, a középmezőnyben mégis a boxutcából kihajtva Kimi Räikkönennel ütköző Sergio Pérez hívta fel magára a figyelmet. Az Alfa Romeo finnje meg is forgott az 1-es kanyarnál, míg a Racing Pointnak az első szárnya sérült, a stewardok már vizsgálják az esetet.

Pérez és Räikkönen ütközése miatt előkerültek a piros zászlók, ahogyan valamivel korábban Lando Norris miatt is félbe kellett szakítani a gyakorlást. Alig több mint fél óra telt el, amikor a brit a 3-as kanyar kijáratánál lesodródott, a fű szélét megcsípve pedig elveszítette az irányítást, így a betonfalnak vágta a McLarent.

A mexikói ennek ellenére a hetedik lett, a monzai futamgyőztes Pierre Gasly (Alpha Tauri), Räikkönen és a 1000. futamára készülő Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc előtt. Sebastian Vettel a másik Ferrari volánja mögött ismét műszaki hibákkal szembesült, így a pálya szélén ért véget számára a második edzés, egyébként 12. lett a jövőre már Aston Martin-os színekben szereplő négyszeres világbajnok.

Az utolsó szabadedzést szombaton 12:00-tól tartják Mugellóban, amit az M4 Sport sugároz élőben.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916198156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása