5 ezred döntött az F2-esek időmérőjén, Schumacherék bajban
Formula–2 2020: Mugello – Szabadedzés, Időmérő edzés

Új pályán új pole pozícióst avattak a Formula–2-ben, míg a bajnokesélyesek tekintetében elég nagy lett a szórás. Többek között Mick Schumachernek is meggyűlt a baja Mugellóval.

002_christian_lundgaard_art_grand_prix_c_formula_motorsport_limited.JPG

A Formula–2 mezőnye számára is újdonság volt a mugellói pálya, így az F1-esekhez hasonlóan az itt versenyzők is megvívták a maguk küzdelmeit a pályatanulás során. Jack Aitken már a szabadedzésen összetörte az autóját, amit viszont a Campos Racing szerelői még időben meg tudtak javítani.

A délutáni időmérő edzés ennél szorosabban aligha alakulhatott volna szorosabban, Christian Lundgaard és Dan Ticktum között mindössze öt ezredmásodperc döntött, végül a dán javára, aki így 1:30.133-as idejével első pole-ját szerezte a sorozatban. Az ART Grand Prix és a DAMS versenyzője mögött a bajnokságot vezető Callum Ilott végzett a harmadik helyen, miközben riválisai, vagyis a premások jelentősen hátrébb végeztek: Robert Shwartzman a 9., Mick Schumacher egy megforgást követően pedig csak a 15. rajtkockát tudta megszerezni az összeszigetelőszalagozott autójával. Jelenleg Ilottnál az előny, az UNI-Virtuosi britje 6 ponttal előzi Schumachert és 9-cel Shwartzmant, úgyhogy izgalmasnak ígérkezik a Ferrari-akadémista küzdelme a folytatásban.

Marcus Armstrong (ART Grand Prix) eddigi legjobb időmérős teljesítményét nyújtva negyedik lett Felipe Drugovich (MP Motorsport), Jehan Daruvala (Carlin), illetve a szabadedzésen élen záró Jüri Vips előtt. A DAMS beugró észt pilótáját azonban feltartás miatt 3 helyes rajtbüntetéssel sújtották, így a Schumacherhez hasonlóan hibázó Luca Ghiotto (Hitech GP), Shwartzman és Aitken is nyer egy-egy pozíciót.

A főverseny szombaton 16:45-kor kezdődik, a történéseket élőben követhetjük az M4 Sporton.

Az időmérő edzés (eredeti) végeredménye:

f2-2020-mugello-idomero.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5516198468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása