11 pozícióval előzi üldözője az F3 éllovasát a mugellói rajtrácson
Formula–3 2020: Mugello – Szabadedzés, Időmérő edzés

A Formula–2-esekéhez hasonlóan a Formula–3 időmérője is tartogatott izgalmakat, de a bajnokesélyesek Monzából hozott büntetése tovább fokozta azokat.

logan_sargeant_prema_racing_c_formula_motorsport_limited.JPG

Már a reggeli szabadedzésen is gyorsnak tűnt, mindössze 8 ezreddel maradt el az első helyről, a két F1-es szabadedzés között rendezett kvalifikáción azonban már nem talált legyőzőre Lirim Zendeli, a Trident németje másodjára indulhat az élről a Formula–3-ben.

Itt is egy hajszálnyi különbség döntött a pole sorsáról, végül 34 ezreddel kaparintotta meg Zendeli. Rajtpozícióját úgysem tarthatta volna meg a másodikként záró Logan Sargeant, de ugyanez elmondható volt a listavezető Oscar Piastriról is, mivel a két premás Monzából hozott magával egy-egy rajtbüntetést.

001_lirim_zendeli_trident_c_formula_motorsport_limited.JPG

Csakhogy ez is Sargeant malmára hajtotta a vizet, az amerikai ugyanis csak az ötödik helyre esett vissza, míg ausztrál riválisa a 11-ről a 16.-ra, vagyis 11 pozíció választja el kettejüket, ami utóbbi számára nem olyan szerencsés, főleg annak tudatában, hogy az 5,2 km-es pálya szűkössége miatt kevés előzésre számítanak a hétvégén.

Sargeant büntetésével a szabadedzést élen záró Jake Hughes került a második helyre, a HWA-s veteránt Frederik Vesti (Prema) és Enzo Fittipaldi (HWA) követte a második sorban. A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi Ferrari-akadémista unokája ilyen jó időmérőt korábban még nem zárt az F3-ban.

Sargeanték hátrasorolásából még Théo Pourchaire is profitálhat nevető harmadikként, az ART Grand Prix 17 éves ifjonca a hatodik helyet szerezte meg végül, 24 pontos lemaradásból vár a lepattanóra. A francia ugyanakkor inkább sorolandó a matematikai esélyesek közé – tekintve, hogy már csak ez a hétvége van hátra az F3-as idényből –, ahogyan Liam Lawson (Hitech GP), David Beckmann (Trident) és Vesti is ebbe a csoportba tartozik.

A főverseny szombaton 10:25-kor rajtol, amit az M4 Sport ugyancsak élőben közvetít.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Prema Racing, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr216198478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása