A Nürburgringen sem szerzett pontot Tóth László

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője nem szerzett pontot a Formula Renault Európa-kupa elmúlt hétvégén rendezett harmadik fordulóján, a Nürburgringen. 

1_6.jpg

Több mint egy hónap nyári szünet után az elmúlt hétvégén a németországi Nürburgringen folytatódott a Formula Renault Európa-kupa 50. jubileumi idénye, a mezőnyben Tóth Lászlóval. A BhaiTech Racing 20 éves magyar versenyzője abban a reményben utazott el a legendás pályára, hogy a legutóbbi, Imolában rendezett hétvégén átélt sikertelenség után ezúttal lesz lehetősége a pontszerzésért harcolni.

A mezőny csütörtökön négyszer is a pályára gurulhatott hivatalos, a versenyhétvégét megelőző tesztelés keretein belül. A BhaiTech ismét három versenyautóval képviseltette magát, a rutinos Lorenzo Colombo mellett azonban ezúttal a motorbaleset miatt hosszabb kihagyásra kényszerülő Nicola Marinangeli autóját a W Seriesből ismert Vicky Piria vette át. „A délelőtti időszakban elsősorban az volt a feladatunk, hogy tanuljuk a pályát, délután viszont kénytelenek voltunk módosítani az előzetes terveinken, mert leesett az eső, így nem tudtunk száraz pályán gyakorolni” – számolt be a csütörtöki napról Tóth László. A magyar versenyző úgy vélte, pénteken, a szabadedzéseken sikerült fejlődniük a köridők tekintetében, különösen a legutóbbi versenyhétvégéhez képest.

2_9.jpg

„A délutáni időmérőn összerakhattam volna jobban a köröket, sajnos ez nem sikerült, viszont a szombat délelőtti kvalifikáción már közel voltam a 10. rajthelyhez, de az utolsó gyors körömben hibáztam, miközben a többiek javítani tudtak” – értékelte az időmérő edzéseket; az első futamon a 15., a másodikon pedig a 16. helyről vághatott neki a 30 perc + 1 körös viadalnak.

A szombat délután rendezett első versenyen Tóth jól rajtolt, három riválisát is meg tudta támadni, de az első körben a küzdelem hevében kétszer is leszorították a pályáról, így a mezőny végére csúszott vissza, és onnan próbált feljönni. Röviddel a leintés előtt utolérte az előtte haladókat, de elkövetett egy hibát, amely miatt már nem volt lehetősége előzni, és 16. lett.

„Vasárnap kevéssel a rajt után eltört az első szárnyam, ami jelentős alulkormányozottságot okozott, emiatt körönként fél másodpercet veszítettem a többiekkel szemben” – mondta Tóth, aki a hétvége második versenyén a 14. pozícióban ért célba. „Összességében úgy gondolom, hogy sikerült előre lépnünk ezen a hétvégén, ami ebből a szempontból pozitívan alakult, eredmények tekintetében pedig lehetett volna sokkal jobb is, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk” – foglalta össze a történteket a magyar pilóta.

3_8.jpg

A Nürburgringen mindkét versenyt a francia Victor Martins nyerte, aki így az összetettben is vezet, Tóth László a monzai idénynyitón gyűjtött hat pontjával a 15. A BhaiTech másik két versenyzője közül Lorenzo Colombo egy második és egy ötödik hellyel gazdagodott Németországban, míg Vicky Piria mindkét futamon utolsó lett. A Formula Renault Európa-kupa 2020-as idénye a hétvégén Franciaországban, a Formula–1-ből is ismert Magny-Cours aszfaltcsíkján folytatódik.

Fotó: Tóth László Média, Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216193772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása