F1: Minimális teszt, bahreini szezonkezdés 2021-ben?

Német források szerint minden jel arra utal, hogy amennyiben az F1-ben időben el akarják kezdeni a 2021-es szezont, aligha valószínű, hogy Ausztráliában rendezik az idénynyitót. Az előszezoni tesztnapok száma újabb negatív rekordot dönthet.

m188725.jpg

A koronavírus-járvány által befolyásolt tervek, illetve a dolgok mostani állása szerint 17 versenyt rendeznek 2020-ban – ilyen rövid versenynaptárra a 2009-es szezon óta nem volt példa a F1-ben. A Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediánál jövőre már a COVID-19 előtti időkkel összhangban 20-nál több nagydíjjal számolnak, a helyszínek összetétele viszont nagyban függ az egyes városok szigorodó vagy enyhülő korlátozásaitól.  

A gpblog.com a német Auto Motor und Sport cikkét szemlézve arról ír, hogy a szezonnyitót valószínűleg Bahreinben rendezik, míg az Ausztrál Nagydíjra vagy egy későbbi időpontban kerül sor, vagy 2021-ben is kimarad a versenynaptárból. Ezzel egy olyan abszurd helyzet állna elő, hogy négy egymást követő versenyből hármat a szahíri pályán rendeznének, mivel idén két futamot is rendeznek Bahreinben – két különböző vonalvezetésen –, de majd csak november végén, december elején.

Mindenesetre az biztos, hogy az F1-ben időben el akarják kezdeni a szezont, így a csapatoknak februárig fel kell készíteniük az ideitől lényegében semmiben sem eltérő, jövő évi autóikat.

Emiatt az is szóba került, hogy egyáltalán nem rendeznek előszezoni tesztet, a McLaren viszont a motorgyártó-váltásra hivatkozva nem ment bele, mondván, még az első éles bevetés előtt össze kell hangolni a karosszériát a Mercedes-erőforrással. Az AMuS úgy tudja, végül három napot biztosítanak a csapatok rendelkezésére, ami pedig a helyszínt illeti, Bahrein mellett Barcelona és Jerez is szóba került. (A közel-keleti pálya mellett szól az olcsóbb repülőjegyárak mellett az is, hogy februárban sincs ott túlságosan hideg, ugyanakkor nagy hátránya, hogy a csapatok főhadiszállásaitól nagyon messze van.)

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816186298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása