F1: Monzában újra pályán lesz a Williams magyar kötődésű tesztpilótája

Ismét pályára viheti a Williams autóját Roy Nissany, ezúttal is George Russell kispadozik az első szabadedzésen.

williamsf1_24765_hires.jpg

Barcelonában hivatalos versenyhétvége keretében is bemutatkozhatott Roy Nissany, a Williams idei évre leigazolt teszt- és tartalékversenyzője. Az izraeli versenyző az első szabadedzésen vezethette George Russell autóját, a csapat újoncánál, Nicholas Latifinél pedig csupán három tizedmásodperccel volt lassabb.

Mint arra korábban is utaltak már többször, Nissany nem egy hasonló lehetőséget fog kapni ebben az évben, így a hétvégi Olasz Nagydíj első gyakorlásán is pályára viheti az FW43-ast, újfent Russellét.

„A nagyszerűen sikerült barcelonai edzés után már nagyon várom, hogy Monzában vezethessek. Ez a legendás pálya az egyik kedvencem, együléses autóval itt szereztem első győzelmemet”

– nosztalgiázott Nissany a Williams előzetesében. (Mint az a csapat honlapjáról kiderült, a junior Formula BMW-ben nyert először, még 2010-ben.)

williamsf1_24831_hires.jpg

„Biztos vagyok benne, hogy érzelmes lesz, de mint mindig, robotmódba kell kapcsolnom, hogy a feladatomra koncentrálhassak” – folytatta gondolatait a 25 éves pilóta. – „Ezen az első edzésen már több tapasztalattal fogok rendelkezni és magabiztosabb is leszek, és minden bizonnyal jobban fogom érezni magam, mielőtt beugrok az autóba.”

„Természetesen jobban fel is készülünk, ezen a héten többet leszek majd a szimulátorban a csapat főhadiszállásán. Lelkesen várom, hogy újra autóba ülhessek” – tette hozzá.

Sűrű lesz Nissany pénteki napja a tesztlehetőségből fakadóan, ugyanis amint végez 12:30-kor a Williamsnél, sprintelhet is vissza a Formula–2-es paddockba, 12:55-kor ugyanis már az ottani szabadedzés veszi kezdetét. Nissany idén a Tridenttel versenyez az F2-ben, ahol egy 8. hely a legjobb eredménye, éppen az előző, Spa-Francorchamps-i hétvégéről. Ennek révén a sprintversenyt az élről kezdhette meg, ám balesetbe keveredett a DAMS-os Dan Ticktummal a Les Combes-nál, így a falban végezte.

Az izraeli versenyző több szállal kötődik Magyarországhoz: édesapja, az üzletember Chanoch Nissany hazánkban él, míg a menedzsere a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnökeként is ismert Oláh Gyárfás.

Fotó: Williams Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716185136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása