F1: 55 másodperces körrekorddal lehet pole-t szerezni Bahreinben

Ahogyan azt korábban sejteni lehetett, a két bahreini futamot két különböző vonalvezetésen bonyolítják majd le. Rekordot érő pole-idő születhet az év utolsó előtti fordulóján.

m188683.jpg

A Formula–1 keddi bejelentésével lett teljes a 2020-as versenynaptár, a Török Nagydíj visszatérése mellett azt is megerősítették, hogy a Red Bull Ringhez és Silverstone-hoz hasonlóan Bahrein is két nagydíjat rendez, az idény pedig Abu-Dzabiban zárul.

Sajtóértesülések már korábban is pedzegették, hogy nem ugyanazon, az elmúlt évekből jól ismert nyomvonalon rendezik mindkét futamot, pénteken az F1.com-on is megerősítették, hogy a második, december 4-6-a közötti bahreini hétvégén egy ún. külső pályán köröz majd a mezőny. Hossza 3,543 kilométer, így a Monacói Nagydíj elmaradásával ez lesz az idei versenynaptár legrövidebb pályája.

Karakterisztikáját tekintve az első három kanyar megegyezik, aztán a 13-as kanyarnál térnek majd vissza a versenyzők az eredeti, 5,412 km-es pálya vonalvezetésére. Összesen 11 kanyarból áll az idei Szahíri Nagydíjon bemutatkozó, szinte oválpályára hajazó pályaváltozat, amiket három egyenes köt össze.

A szimulációk alapján 55 másodperc alatti köridőkre számíthatunk, a vasárnapi versenyen pedig 87 kört kell megtenniük a versenyzőknek. Mindennek tudatában kvalifikációs körrekordra van kilátás, hiszen az eddigi leggyorsabb pole-idő 58,79 másodperc volt, ami Niki Lauda nevéhez fűződik a Dijonban rendezett 1974-es Francia Nagydíjról.

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7416180048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása