Fontos bejelentést tett jövője kapcsán az F1

Minden csapat aláírta az új, 2025 végéig érvényes alapszerződést.

sundaybarcelona7.jpg

Hónapok óta húzódtak a tárgyalások az új Concorde-szerződés körül, ami ugyan egységesebb pénzelosztást és egyenlőbb feltételeket ígér, bizonyos feltételekben a csapatok sokáig nem tudtak zöld ágra vergődni; a megállapodás egyik, ha nem a legnagyobb ellenlábasa a Mercedes volt. A Spanyol Nagydíj hétvégéjén viszont a bajnokgárda főnöke, Toto Wolff jelezte, hogy a brackley-i gárda is hajlandó lesz aláírni.

Eredetileg augusztus 12-ét tűzték ki határidőnek, majd kitolták augusztus végéig. Ennek ellenére kedd délután a McLaren elsőként közölte, hogy szignózta az új keretszerződést, majd az esti órákban a Ferrari és a Williams is bejelentést tett ennek kapcsán. Szerdán délelőtt pedig közleményben tudatta a Formula–1, hogy valamennyi csapat megállapodott a bajnokság vezetőségével, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetséggel. A jelenlegi, 2013-ban érvénybe lépett Concorde-szerződés a mostani év végén fut ki, a következő ciklus 2025 végéig tart. A kontraktus a pénzelosztás mellett a felek kötelezettségvállalásaira is kiterjed.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816169364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása