F1: Magyar vonatkozású pilóta ül a Williamsbe a barcelonai hétvégén

A Williams hivatalosan is megerősítette, hogy a Spanyol Nagydíj alatt éles versenyhétvégén is bemutatkozik frissen igazolt Formula–1-es tesztversenyzője, Roy Nissany.

xpb_hungary_qualifying_13.jpg

Már hetekkel ezelőtt „elszólta magát” az izraeli pilóta, így aligha volt meglepetés a Williams keddi bejelentése, melyben megerősítette, a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén Roy Nissany is autóba ülhet, erre az időre George Russellt ültetik kispadra. A Formula–2-ben versenyző Nissany már tavaly év végén, Abu-Dzabiban vezethette a Williamst, de csak januárban lett hivatalosan a csapat része, mint tesztpilóta, csatlakozva a tartalékversenyző Jack Aitkennel, valamint a fejlesztőpilótákkal, Dan Ticktummal és Jamie Chadwickkel.

„Várom, hogy Barcelonában már autóba üljek. Minden versenyző számára óriási mérföldkő, ha először vezethet első szabadedzésen, az esetemben pedig nemcsak személyes ügy, hanem nemzetileg is fontos, hogy pályára vihetem az izraeli zászlót. Alaposan felkészültem rá a csapattal, hiszek benne, hogy hasznot húzhatunk belőle” – mondta Nissany a hír kapcsán, aki idén még további két szabadedzésen veheti át az egyik FW43-ast.

Nissany második évét tölti a Formula–2-ben, a Tridenttel idáig egyszer szerzett pontot, ezzel a 18. helyen áll az összetettben. A Formula V8 3.5-ben korábban eredményesen szereplő 25 éves pilóta ezer szállal kötődik Magyarországhoz: édesapja, az egykor szintén versenyző, manapság már üzletember Chanoch Nissany Budapesten él, pályafutását pedig Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség (MNASZ) elnöke egyengeti.

Az izraeli szereplésének látható anyagi jelei is lesznek, hiszen a Williamsen megjelenik majd az Israel Start-Up Nation logója, amely a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome kerékpárversenyző csapatát is. Nissany 2014-ben egy akkor kétéves Saubert vezetett Valenciában, míg édesapja a 2005-ös Magyar Nagydíj szabadedzésén gördülhetett pályára.

via Motorsport.com

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4416129206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása