Szédületes hajrában szerezte első győzelmét az F3-as pilóta
Formula–3 2020: Silverstone II. – Sprintfutam

Első F3-as sikerére készült Lirim Zendeli, de az utolsó körben jött Bent Viscaal, pazar előzést mutatott be az utolsó kanyarban, és a hollandé örülhetett végül első győzelmének.

ee9y2z8x0audk36.jpg

A Carlin újdonsült versenyzője, Ben Barnicoat várhatta az élről a Formula–3-asok silverstone-i sprintjét, az évközben távozó Enaam Ahmed helyét átvevő brit azonban gyengén rajtolt, így a piros lámpák kialvását követően Lirim Zendeli vette át a vezetést, majd a Lukas Dunner és Calan Williams balesete által előidézett biztonsági autós szakaszt követően tovább növelte az előnyét.

Úgy tűnt, Zendeli elsőségét már semmi sem veszélyezteti, Viscaal ugyanis felzárkózott rá az utolsó körökre, ráadásul a gumikkal is jobban tartalékolt, mint a német. Az utolsó körben előbb a Copse-ban próbálkozott a holland, aztán az utolsó kanyarkombinációban ültetette hintába Zendelit. Viscaal végül az utolsó kanyarban autózta körbe a tridentest, így először nyert a Formula–3-ban, ezzel tíz futamon belül ő lett a nyolcadik különböző győztest, visszaszerezve azt, amit a sors és a büntetések elvettek tőle a Hungaroringen.

A leintés után a 20 éves holland köszönetet mondott az MP Motorsportnak, amiért ilyen remek autót adott alá. „Abszolút hihetetlen!” – mondat Viscaal a futam után. – „Minden kemény munka, amit az elmúlt négy versenyen végeztünk, kifizetődött. Budapesten közel voltunk már a győzelemhez, viszont az, hogy így, száraz körülmények között tudtunk nyerni, megmutatja, hogy versenyképesek vagyunk.”

002_bent_viscaal_mp_motorsport_c_formula_motorsport_limited.JPG

Óriási hajsza volt a harmadik helyért is a befutónál, Théo Pourchaire állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Az ART Grand Prix franciáját keményen támadt Liam Lawson, de a Hitech GP új-zélandi pilótája rajtavesztett, mindössze századokkal nyomta le őt Zendeli csapattársa, David Beckmann. Felzárkózott erre a bolyra Oscar Piastri is, aki hiába indult a negyedik helyről, a rajtnál több pozíciót is veszített, de legalább kimaradt a legnagyobb összezördülésekből.

Ugyanez nem mondható el a bajnoki éllovasról, Logan Sargeant ugyanis honfitársával, Cameron Dasszal (Carlin) ütközött, aminek kiesés lett a vége. A premás amerikai ennek ellenére megőrizte az első helyét, Piastri viszont 1 pontra faragta le a hátrányát. Jake Hughes (HWA), Frederik Vesti (Prema), Clément Novalak (Carlin) és Igor Fraga (Charouz) zártak még pontszerzőként.

A sprintfutam végeredménye:

Fotó: FIA Formula 3 / Twitter, Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516129038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása