F1: A Mercedes továbbra is másik dimenzióban, mögöttük szoros a mezőny
Formula–1 2020: 70. Évforduló Nagydíj – 3. szabadedzés

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas rendíthetetlenül őrzik az első két helyet Silverstone-ban, a Mercedes kirobbanthatatlan lesz az első sorból.

m237961.jpg

A pénteki edzésekhez hasonlóan a szombati gyakorlás sem tartogatott sok izgalmat a Formula–1-es 70. Évforduló Nagydíjon. Az eredménylista is legfeljebb a harmadik helytől lefelé izgalmas, az első két helyen ugyanis továbbra is a Mercedesek sorakoznak, Lewis Hamilton a tegnapinál lassabb idővel, 1:26.621-gyel zárt Valtteri Bottas előtt, a finn lemaradása alig haladta meg a másfél tizedet. A visszalassulásban közrejátszik, hogy az utolsó, 60 perces edzés alatt nem igen kerültek elő a gyorsan kopó lágy abroncsok, így a köridők többsége közepes keveréken született.

A Mercedes mögött zajló Formula 1,5 élén, valóságban a harmadik helyen Lando Norris végzett, aki az utolsó harmadban néhány pillanat erejéig átvette a vezetést is. A McLaren britjét a Racing Pointok követték Nico Hülkenberg, Lance Stroll sorrendben, majd az első tíz sorrendje a ferraris Charles Leclerc-rel, a két Red Bull-lal – élükön az utolsó percekben az őt feltartó Strollra panaszkodó Max Verstappennel –, a renault-s Esteban Oconnal, valamint a mclarenes Carlos Sainz Jr.-ral egészült ki.

Amíg Norris hátránya már 58 század volt Hamiltonnal szemben, addig a 20 éves brittől nagyjából ugyanennyire volt lemaradva a kilenc pozícióval hátrébb, a 12. helyen záró Danyiil Kvjat. Két név azonban feltűnően hiányzott a TOP-10-ből: Sebastian Vettelé és Daniel Ricciardóé. A német Ferrarijában a pénteki meghibásodást követően egy sor komponenst kicseréltek büntetlenül, elővigyázatosságból. A Renault pilótája pedig a második edzésen még harmadik volt, ezúttal az egyetlen éles próbálkozásában leendő csapattársa zavarta meg.

A 70. Évforduló Nagydíj F1-es vonatkozású programja az időmérővel folytatódik, amit magyar idő szerint 15:10-kor kezdődik. Az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9216118882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása