F1: Radikális döntést hoztak a „Copy Point”-ügyben

Pénzbírsággal, sőt pontlevonással is sújtotta a Racing Pointot a Nemzetközi Automobil Szövetség, miután a Renault sorozatos fellebbezései nem bizonyultak alaptalannak.

02_135027_ony0331-large_1.jpg

Már hetek, hónapok óta húzódik a Racing Point ügye, ami körül az előző hetekben a Renault korbácsolta fel a kedélyeket, a Stájer, a Magyar és a Brit Nagydíjat követően is megkérdőjelezte a silverstone-i csapat autójának szabályosságát fellebbezés formájában, mivel már a téli tesztek folyamán sokaknak meggyőződése volt, hogy az RP20-as nemes egyszerűséggel a tavalyi Mercedes másolata – Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke egyenesen Copy Pointnak nevezte a csapatot.

Az enstone-i gárda a fékhűtésen keresztül támadta a Racing Pointot, így a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) bekérték, majd meg is vizsgáltak a kérdéses alkatrészeket. Habár a csapatnál állították, hogy fényképek alapján tervezték meg és készítették el az alkatrészeket, a felügyelőtestület pénteki közleménye a Renault-nak adott igazat, méghozzá mindhárom esetben.

A Magyar és a Brit Nagydíjat megúszta egy megrovással a csapat, viszont amiért a Stájer Nagydíjon szabálytalan autóval indultak, 15 pontot vontak le a Racing Point konstruktőri pontjából, továbbá 400 ezer eurós (kb. 138 millió Ft-os) bírságot szabtak ki – ez autónként 7,5 pontot és 200 ezer eurót jelent.

via gpblog.com

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416117940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása