Magyar versenyzőt karolt fel az Aston Martin

Tizenhárom ígéretesnek vélt ifjonc nyert felvételt a neves brit luxussportkocsi-gyártó akadémiájára, köztük a többszörös formulaautó-bajnok Hefler Róbert.

49199956303_7c684fc464_o.jpg

Miután már tavaly is óriási sikernek bizonyult, idén újabb 17 és 25 év közötti versenyzőpalántáknak biztosít páratlan és stabil hátterű tanulási és fejlődési lehetőséget akadémiáján az Aston Martin. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet okán nem árult el további részleteket a legendás brit márka, pénteken viszont bejelentette, mely nebulók bizonyíthatnak majd a Vantage GT3-as és GT4-es modelljeivel, elismert bajnokságokban.

aston_martin_gt3_and_gt4-jpg.jpg

Nyolc nemzet tizenhárom ifjonca, köztük Hefler Róbert is a 2020-as Aston Martin-akadémisták listáján szerepel, aki idén a GT Cup Open Europe-ban, a Virage-csapattal fog versenyezni, az autón Philippe Valenzával osztozik majd. A 20 éves magyar 2018-ban országos bajnok lett Formula Renault-ban, majd tavaly megismételte elsőségét az FIA közép-európai Zóna-kupában, valamint az országos gyorsasági bajnokságban a Gender Racing Team színeiben.

Hefler: „Ez egy óriási lépés a karrieremben”

A bejelentés után oldalunk utolérte Hefler Róbertet, hogy kommentálja a fejleményeket.

„Az elmúlt 1-2 hétben nagyon felgyorsultak az események. Alig egy hete, hogy hazaértem az első tesztről a Team Virage GT4-es Aston Martinjával, pénteken be is jelentették, hogy én is tagja vagyok annak a kevés fiatalnak, akik az idei szezonra a gyári csapat támogatását fogják élvezni. Azt gondolom, hogy ez egy óriási lépés a karrieremben” – nyilatkozta Hefler a Braking News Motorsport megkeresésére.

49200457166_7d26a506fb_o.jpg

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az Aston Martin érdemesnek talált arra, hogy képviseljem őket. Mindenképpen rengeteg előnnyel fog járni az, hogy a program tagja vagyok, ugyanakkor egy extra nyomást is fog jelenteni, mert tudom, hogy minden egyes mozdulatomra figyelni fognak, és akár apróságok is dönthetnek majd a végén” – tette hozzá az érdi pilóta.

Hefler Róbertnek már nem is kell sokat várnia arra, hogy éles versenykörülmények között is beülhessen az Aston Martinba, a GT Cup Open Europe ugyanis már a jövő hétvégén elrajtol a Hungaroringen, ahol biztosan zárt kapus versenyeket fognak rendezni, mint az az eseményt szervező Főnix Motorsport tájékoztatásából kiderült. A hazai hétvége után további négy, a Formula–1-ből szintén jól ismert pályán, a Paul Ricard-on, Monzában, Spában és Barcelonában indul majd, az öt fordulót november 1-jéig bonyolítják le.

Nagy a tét

A kiválasztottakat több szempontból fogják kiértékelni, és itt nem csak nyers tempóra, kiegyensúlyozottságra és technikai visszajelzésekre kell gondolni, ugyanúgy fontos lesz a stratégiai gondolkodás, a csapatmunka, valamint a kereskedelmi- és PR-képességek. A legjobbak esetében a jutalom sem marad el: a 2021-es versenyprogram anyagi támogatása mellett szimulátorozással és edzéslehetőségekkel is segíti pártfogoltjait az Aston Martin, az AMR-es karóra már csak hab a tortán.

ap-1teqpejsw1w11_news.jpg

Tavaly a brit GT4-es bajnok Tom Canning lett az Aston Martin Racing Driver Academy legjobbja, aki ezzel a 2017-es Le Mans-i 24 óráson kategóriagyőzelmet szerző Jonny Adam, valamint gyári WEC-versenyző Ross Gunn nyomdokaiba lép.

„Egy csoport tehetséges fiatal áll készen, és már várják, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére részt vehessenek az Aston Martin Racing versenyzői akadémiáján 2020-ban” – fogalmazott David King, az AMR elnöke. – „Meg akarják mutatni a kezdeményezés értéket, valamint a junior GT-versenyzés ökoszisztémáját. Feladatunk továbbra is az, hogy ügyfélhálózatunkon keresztül felfedezzük a legjobb fiatal tehetségeket, hogy segíthessük őket jövőbeni pályafutásuk során, továbbá megvédhessük hosszú távon az Aston Martin versenyképes kilátásait, valamint az autóinkat versenyeztető csapatokat.”

Az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as tagjai:

Versenyző (nemzetiség)

Csapat

Sorozat

Autó

Jamie Caroline (brit)

TF Sport

Brit GT-bajnokság

Vantage GT4

Roman DeAngelis (kanadai)

Heart of Racing

IMSA

Vantage GT3

Cedric Freiburghaus (svájci)

ProSport

Európai GT4-széria

Vantage GT4

Valentin Hasse Clot (francia)

Garage 59

GT World Challenge Europe

Vantage GT3

Hefler Róbert (magyar)

Virage

GT Cup Open

Vantage GT4

Patrick Kibble (brit)

TF Sport

Brit GT-bajnokság

Vantage GT4

Kenton Koch (amerikai)

Bsport Racing

GT4SX

Vantage GT4

Antonio Ledesma (mexikói)

Virage

Ultimate Cup Series

Vantage GT4

Connor O’Brien (brit)

TF Sport

Brit GT-bajnokság

Vantage GT4

Theo Nouet (francia)

AGS

Európai GT4-széria

Vantage GT4

Akhil Rabindra (indiai)

AGS

Európai GT4-széria

Vantage GT4

Nate Stacey (amerikai)

KohR Motorsport

Michelin Pilot Challenge

Vantage GT4

Dan Vaughan (brit)

TF Sport

Brit GT-bajnokság

Vantage GT4


Nyitókép:
 Kováts Olivér / Braking News Motorsport; Fotó: Aston Martin Media, Kováts Olivér / Braking News Motorsport, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1216098190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása