DTM: Az Audinak áll a zászló a spái szezonnyitón
DTM 2020: Spa – 1. szabadedzés, 1. időmérő edzés

Az ingolstadti márka kisajátította az első két sort a 2020-as szezon első időmérő edzésén.

a203947_medium.jpg

Kereken 300 nap után először léphetett pályára éles versenyhétvégén a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye. A spái program szombat reggel, a háromnegyedórás szabadedzéssel indult, ami az audis Nico Müller elsőségét hozta. A svájci pilóta az eső áztatta 7 kilométeres pályán 2:23.272 alatt ért körbe, amivel majdnem hét tizedet vert márkatársára, Robin Frijnsre.

A hollandot a harmadik helyen már több mint 1,6 másodperces lemaradással követte a BMW kétszeres bajnoka, Marco Wittmann, míg némi meglepetésre egy negyedik leggyorsabb körrel kezdett Robert Kubica, aki a Formula–1-ből érkezett az ART Grand Prix privát Audijába. A nagyobb különbségekben az is közrejátszott, hogy az utolsó percekben mindenkinek már csak egy körre volt lehetősége, Ferdinand Habsburg balesete ugyanis előcsalogatta a piros zászlókat, az osztrák a korlátban kötött ki a WRT Audijával.

a203948_medium.jpg

Müller nem sokkal később ott folytatta a 20 perces kvalifikáción, ahol a reggeli órákban abbahagyta, ám két perccel a vége előtt a bajnoki címvédő René Rast tört az élre, de végül Robin Frijns bizonyult a legjobbnak 2:05.625-tel, miközben Frijns egy tizedmásodperces lemaradással becsúszott a második helyre, Rast elé, Mike Rockenfeller negyedik helyével pedig az első két sort kibérelte magának az Audi.

A legjobb BMW-s Sheldon van der Linde lett, Timo Glockot megelőzve, az első tíz közé még Loïc Duval (Audi), Marco Wittmann (BMW), Lucas Auer (BMW) és Philipp Eng (BMW) fért be. Robert Kubica jócskán lemaradt, a pole-időtől 2,2 szekundummal elmaradva a 14. helyen zárta első DTM-es időmérőjét, így az újoncok közül a WRT-s Fabio Scherer volt a leggyorsabb – a svájci a 12. rajtkockából vághat majd neki a szezon első versenyének, ami közép-európai idő szerint 13:33-kor indul majd, az eseményeket a DTM Grid oldalán lehet élőben követni.

A teljes sorrend IDE kattintva érhető el.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616098968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása